Smärta är en högre form av njutning

Det var fantastiskt att komma hem och mötas av en go och glad liten krabat som slänger sig mot mig med öppna armar och säger ”mamma” och skrattar halvt hysteriskt!

Vi gosade och skrattade igår kväll och Elise somnade tidigt. Jag somnade med tidigt för den delen, strax efter klockan 21.00. Vid 9-tiden i morse väckte Militärpappan mig och meddelade vad klockan var. Han smög in i Elises rum för att se om hon levde (?!) och möttes där av en pigg och glad bebis som slängde ner alla sängkläder på golvet. ”Hej”, sa hon glatt och fortsatte med sin aktivitet. 14,5 timmars sömn blir man pigg av!

Hittills idag har vi mest myst och Elise tar sig fram till ena datorn, tittar på den och skrattar. Med det menas såklart att hon vill se på youtube, på Jag är en Gummbjörn. Hon skrattar och dansar vilt, vinkar och klappar händerna på samma gång!

Man blir glad som en gummibjörn av att se på en!

Man blir glad som en gummibjörn av att se på en!

Idag blir det en sovstund istället för två för hennes del eftersom hon vaknade så pass sent, det ska nog gå bra.

Jag har glömt att skriva att vi fick plats på den förskola vi sökte i första hand. Så skönt! Inskolningen börjar den 9 Augusti och redan i slutet av Juni är det informationsträff. En ny tid börjar för oss – inskolning, hämtning och lämning, tider att passa, föräldrarmöten, VAB och nya kompisar – förskoletiden. Det känns inte bara som att Elise blir stor i och med att hon börjar på förskolan, det känns även som att jag själv blir mer vuxen. Lämna på dagis liksom, hur gammal är man inte då?! Ingen åldersnoja eller så, mest en reflektion.

På tal om ålder förresten! Min rygg har ju krabbat en del de senaste veckorna och igår fick jag tid hos en naprapat. Jag hade föreställt mig att han skulle knäcka hela mig och sen skulle jag bli fit for fight igen. Haha. Min rygg såg jättefin ut och alla ben var där de skulle. Tyvärr, säger jag som älskar när det knäcker och betalar gärna 500 spänn bara för att få höra själva knäcken och få känna känslan av lättnad när det knakar till genom hela ryggraden eller nacken. Men nu hade jag fått en muskelinflammation i ryggen och ingenstans hittades ens en endaste kota att knäcka lite! Vilken besvikelse!

Muskelinflammationen är en kombination av min väldiga överrörlighet i hela kroppen och att jag fortsatt träna när jag till en början fick ont. Det har blivit värre om jag säger så. Natten till igår sov jag inte för det smärtade så och jag har svårt att röra mig. Jag kan inte lyfta Elise, gå med hund i koppel eller för den delen sitta vid köksbordet och äta mat. Ajajaj… Kortfattat kan man säga att jag är lite begränsad i mitt rörelsemönster…

Naprapaten ordinerade mig att vila och att äta tre Voltaren om dagen i  en vecka och sedan höra av mig igen. Pris för detta utlåtande: 460 kr. Inte ett endaste knäck kunde han bjussa på! Nu äter jag inte tabletter i onödan då jag tycker det är otroligt onödigt och läskigt att ha en massa ämnen i hela kroppen när jag bara har ont i ryggen. Jag köpte Voltaren gel istället och så värmer jag ryggen med en vetekudde och ligger mest här. Jag vilar. = Jag har väldigt tråkigt, som ni säkert redan förstått.

Känner på mig att jag snart blir bättre! Och i natt har jag sovit ganska bra faktiskt. Ont gör det ju såklart men om jag tar värktabletter lindrar det smärtan så att jag utför en massa rörelser jag aldrig skulle gjort med ond rygg och det kan aldrig vara bra, tänker jag. Just nu är mitt motto: Smärta är en högre form av njutning.

2 thoughts on “Smärta är en högre form av njutning

  1. Åh vad underbart att ni fick plats på förskolan! Vilken lättnad! Jag förstår precis vad du menar med att man känner sig mer vuxen när man ska hämta och lämna på dagis, hjälp! Vilket pussel det kommer bli. Men jag längtar faktiskt! Berätta gärna om den förskola ni valt!

    Stackars din rygg, hoppas den snart blir bra igen! Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *