Sommarens roadtrip

image

Trots att vi varit lediga i över en månad har vi i princip inte åkt utanför Karlskrona! Nu är ju Karlskrona en fantastisk sommarstad så vi stannar gärna kvar och njuter av vår vackra stad.  Samtidigt som det är nu vi har tid att göra annat. Vi har målat huset och det tar sin tid helt enkelt. Men nu, nu är det dags för årets roadtrip i Sverige för vår del.

image

Första stoppet blev ca 5 mil hemifrån. Haha, det gäller att inte ha bråttom! Men vi var superhungriga så vi stannade för att äta lunch på Eriksberg som är en viltanläggning med, enligt White Guide, Blekinges bästa mat. Och jo, den var fantastiskt god!! Vi åt varsin visentburgare med tillbehör som coleslow, majonnäs och hemlagad ketchup. Till barnen beställde vi varsin viltburgare men den var faktiskt inget att hänga i julgranen tyvärr. Ganska torr och utan någonting som helst på. Barnen åt mer från våra tallrikar än sina egna. En alkoholfri lunch för två vuxna och två barn och notan slutade på strax under 700 kr. Tur att min och Militärpappans lunch vägde upp priset!

Nästa stopp blev i Kungsbacka för en glass på Statoil och sedan körde vi sista biten till min syster Elina i Göteborg. Resan gick bra och flöt på helt utan gnäll. Skönt! Våra barn har varken Ipad eller film i bilen utan än så länge räcker det med den lilla kasse som de plockat ihop själva. De valde båda två böcker, pennor, pysselbok med klistermärken och varsitt gosedjur. De sjunger sånger, leker rollekar och busar emellanåt så de kiknar av skratt. Härligt!

image

Eftersom barnen sovit en stund i bilen visste vi att det skulle bli en sen kväll och vi behövde röra på oss efter en lång bilresa så vi körde till Slottsskogen för lek i den enorma lekplatsen Plikta. Genom vår promenad genom Slottsskogen mötte vi galet mycket folk som gick åt motsatt håll för att se Roxette uppträda och på lekplatsen var vi nästan ensamma! Timmen var sen och luften kylig men det stoppade inte oss!

Vi åt en sen middag på Bombay Palace på Södra vägen, en indisk restaurang som vi ofta äter på när vi är i Göteborg för det är så himla gott!! Barnen delade på en rätt Butter chicken och åt upp allt till sista droppen. Elise berättade för servitören att det här minsann var det godaste hon någonsin ätit i hela sitt liv!

Barnen satt, med några undantag för toalettbesök, vid sina platser i nära två timmar. Också detta utan mobiler, Ipad eller annat. Vi pratade, ritade en vikgubbe, åt mat och lekte ordlekar. Vi är både förvånade och stolta över detta… Tänk så stora barnen blivit!!

Nu drar vi vidare till Källby och häng hos fina vänner en sväng innan vi kör tillbaka till Göteborg igen.

3 thoughts on “Sommarens roadtrip

  1. Det är inte bara barnen som är duktiga, dom har duktiga engagerade föräldrar som ser, hör och sysselsätter barnen. Ha en fortsatt trevlig semester.

  2. Så skönt när det är så! Vår stora har alltid varit väldigt lugn att ha med sig iväg att till exempel äta ute, och oftast den lilla med. Senaste restaurangbesöket var dock lite stirrigt! Hade inte med oss någon direkt syselsättning, men då längtade jag lite efter den där iPaden 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *