Söndag hela dagen


Elise och jag innan avfärd
Elise och jag innan avfärd

Liksom förra söndagen tog vi oss en tur till Brunnsloppisen idag. Vi kom vid lunchtid och fick därmed inleda Ronnebybesöket på café Mandeltårtan så att Elise kunde få lunch i magen innan hon skulle sova middag i vagnen. Det var mycket folk på loppisen idag och jag hittade inte så mycket. Militärpappan köpte ett par fiskedrag som han är ute och provar turen med redan nu ikväll.

Elise börjar snart på förskolan och hennes garderob behöver fyllas på. Både när det gäller Elise och mig själv så köper jag bara kläder som jag verkligen tycker om vilket resulterar i två saker: 1. Jag själv kan ha mina kläder väldigt länge, vissa är från gymnasietiden! 2. Jag är väldigt rädd om mina kläder. Elise behöver fler ombyten av alla de slag i storlek 86 och jag har hittat en del på loppisen nu i sommar. Som vanligt köper jag bara det jag tycker mycket om och det gör ju inte saken sämre att plaggen oftast kostar en tjuga styck! Idag hittade jag bara en liten klänning och den var till råga på allt sprillans ny, med lapparna kvar som visade att nypriset var 149 kr. Idag såldes den för 5 kr. Jag hade bara en hundralapp och hon ingen växel, så jag fick den. Snacka om kap!

På fiket fanns ett fint lekrum

På fiket fanns ett fint lekrum. Kjolen från Esprit har jag loppisfyndat för 20 kr!

Hemma hos Melvin kan man leka i ett bollhav. Härligt!

Hemma hos Melvin kan man leka i ett bollhav. Härligt!

Efter loppisen åkte vi till Natta, Nisse och Melvin där det bjöds på fika och lek. Som vanligt hade vi mycket trevligt! Militärpappan åkte nyss ut på sjön med ett par Militärkompisar för att fiska gädda och jag och Elise har ätit gourmetmat i form av köttbullar och makaroner. Hennes favorit efter köttfärssås och spagetti.

Elise har övat på att äta med sked och jag är imponerad över hennes tålmodighet. I början av måltiden använde hon bara händerna sen visade jag henne skeden och hon stoppade den i tom munnen för att sedan pilla i sig maten med händerna igen. Jag hjälpte henne att fylla på skeden och la ner den på tallriken igen, då tog hon upp den och lyckades pilla in den med mat i munnen, flera gånger! Så stolt jag blir! Äter era ettåringar med kniv och gaffel och har ett utomordentligt bordsskick? Jag matar oftast Elise eller låter henne få pilla i sig plockmat. Förskolan närmar sig som sagt men det här med att låta henne äta med egen sked hade jag liksom förträngt någonstans. Det brukar vara ett smärre projekt att få i henne mat över huvud taget, så jag har helt kommit av mig där. Jag är glad att det funkade bra idag när hon fick mat som hon verkligen tycker om!

Kan själv!

Kan själv!

Självklart fick Vackraste hunden slicka skålen efteråt.

Självklart fick Vackraste hunden slicka skålen efteråt.

Nu ska vi ta ett bad innan vi gör kväll i huset. Vi kommer somna tidigt ikväll, både Elise och jag.

10 thoughts on “Söndag hela dagen

  1. Jag som jobbar inom förskolan kan meddela att det inte är många ettåringar som äter med gaffel utan det är sked och händer som gäller… Så du behöver inte vara orolig utan låt henne få upptäcka och känna med händerna! När hon ser de andra barnen på förskolan så tar det inte lång tid innan hon äter fint med skeden och slutar använda händerna och hon kommer visa när hon vill testa gaffeln!

    • =) Ja, det där med kniv och gaffel var mest på skoj. Jag visste inte ens att det fanns ett enda barn i den åldern som åt med gaffel. Man slutar aldrig förvånas! Jag ska ge henne tid att upptäcka i sin egen takt. Ja, det är väl så att de ser andra barn och vill göra likadant. Ska bli spännande (och lite läskigt) att hon ska skolas in på förskolan om bara ett par veckor.
      Vad roligt att du hittat hit och att du gillar bloggen! Tack! Och extra roligt att du lämnade en kommentar!

  2. Jag är förresten en läsare som kikar in någon gång i veckan och gillar att följa din blogg. Träningen, Elise och ditt arbete!

  3. Hej! Jag e nyfiken på det där fiket, tipsade min bästa vän som är i Ronneby nu om det, jag och lilla familjen ska nog ner till Ronneby över helgen vecka 33 och hälsa på i Trolleboda där hennes föräldrar bor!

  4. När jag frågade Isaks fröken om de ska kunna äta själva med sked sa hon ”Här äter barnen med kniv och gaffel”. Det är en montessoriförskola men det låter ändå helt sjukt!

  5. Cebastian vänder alltid på skeden så maten åker av. Han testar även med gaffel och ibland hamnar maten i munnen. Men han passar nog inte på nobelmiddagen än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *