Slemmig hosta av välling?

Välling

Jag har en fråga till alla er erfarna och kunniga läsare som jag hoppas få svar på här, eller i alla fall er syn på saken.

Sedan vi började med fullkornsvälling till Elise har hon fått en slemmig hosta som inte riktigt vill ge med sig. Den kommer när hon ska sova för natten och håller i sig från och till i flera timmar.

Jag tänker att hon är lite hostig och förkyld men Militärpappan hävdar bestämt att hostan kom i samband med byte av välling. Oavsett så är den väldig slemmig och gör att det rosslar i hennes hals vid andning. Det spelar ingen roll om hon ligger ner eller sitter upp i bilbarnstolen när hon sover, hostan är där.

Har förstått att barn ofta blir slemmiga av mjölkprodukter, särskilt i samband med en förkylning. Finns det någon alternativ välling för att slippa slemmet eller kanske borde vi skippa välling över huvud taget? Just välling är en mysig del av kvällen och vad jag förstår äter många barn det väldigt länge. Hur gör ni andra?

Vi upplevde inte detta som ett problem när hon fick Mild fullkornsvälling (från 8 mån) men samtidigt vill jag att hon ska få alla de fibrer och fullkorn som finns i vanlig Fullkornsvälling (från 12 mån).

Ja, det var det hela. Tips, någon?

11 thoughts on “Slemmig hosta av välling?

 1. Den vällingen som funkar bäst för oss är Sempers Mild havrevälling, har du provat den? Nu är den vi har iof inte fullkorn, men kanske märket fungerar bättre?

  • Nej, jag har aldrig provat Semper. Har alltid kört med Nestle och varit nöjd. De hade ju med en mild havrevälling från 6 månader, om jag inte minns fel. Ger ni henne den fortfarande? För hon är väl en mätt och glad liten skit som sover hela natten? =) Bra i så fall! Att byta märke kan ju avara ett bara alternativ. tack!

 2. Om hon får i sig tillräckligt med mat under dagen och vällingen mest är till för att ”fylla upp” inför natten och mysa så skulle jag byta tillbaka till den milda fullkornsvällingen. Lilla J är ju 1,5 år och hans mage tål fortfarande inte fullkorn alls, men han lever och mår bra ändå och han håller sig mätt över natten (bara som jämförelse).

  Bilden på Övermorfar och Elise är jättefin!

  • Ja, jag har funderat i de banorna. Klart hon överlever! =) Fast samtidigt skönt att höra om fler, som lilla J, som med äter välling för ”för små” barn. Tack!

 3. Har ni testat att ge henne lite vatten efter vällingen? Vår äldsta kille kunde ibland behöva det om han var förkyld!
  Lycka till och hoppas att hon slipper slemmet.

 4. Jag skulle prova att gå tillbaka till den vällingen ni hade innan och se om hostan försvinner. Som sagt, om hon äter bra för övrigt så är det kanske inte så nödvändigt med fullkorn. Arvid slutade med välling när han var 1 år och hans kompis som nu är 2½ år äter fortfarande 8-månadersvälling och de klarar sig fint båda två!

   • Han valde själv att sluta, verkade som om han inte gillade det. Jag hade dock tyckt det varit smidigt om han ätit det ett tag till för att slippa kladda med gröt precis innan läggdags.

 5. På tal om det du berättade för mig under mina kommentarer, fy fan alltså, har folk inget vett alls… Den personen jag berättade om är en rätt nära släkting också….(inte på min sida ska kanske tilläggas).

  Man får helt enkelt låta sånt skit rinna av en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *