Söndagsaktivitet: Svampplockning

Elise i BabyBjörnen på kantarellplockning

Såhär nöjd var Elise hela svamprundan som varade i ca 3 timmar!

Idag har Elise och jag varit med ett gäng kompisar i skogen för att plocka svamp. Självklart var Vackraste hunden med, man åker liksom inte till någon som helst skog utan henne! Skogen var helt okänd för mig och därför lite svår att hitta i, ni vet…

Elise satt i BabyBjörnen och sov medans jag klev omkring i snårig granskog, över stenmurar och in i tätbevuxen brun granskog igen med spindelnät i hela aniktet och blöt av både svett och av regn, skrikandes efter min hund som liksom var lite överallt utom vid mig kan man säga. Men kantareller hittade vi! Flest av alla tror jag nog… Och så gick vi lite vilse, men hittade tillslut tillbaka till bilarna och alla andra så vi kunde avsluta med en liten fika innan vi åkte hem.

Militärpappan kände sig febrig och stannade hemma. Tråkigt, men bra övning för mig. Imorgon sticker han till Halmstad och kommer bara hem på helgerna – tills jul. Kan bli slitigt, men jag har medvetet valt att inte spekulera särskilt mycket i hur det ska gå och hur det känns. Det får helt enkelt gå, oavsett. Lär ju skriva mer om det framöver.

Nu ska jag rensa kantareller!

Elise och jag plockar kantareller

Här är vi - svampletarekipaget! Vackraste hunden är... någon annanstans.

3 thoughts on “Söndagsaktivitet: Svampplockning

  1. Vi har också varit i skogen, men inte letat svamp utan ”lekt” sök.
    Tror ni kommer klara det galant att vara ensamma hemma, tråkigt för Mpappan att missa så mycket bara. Han kommer nog märka skillnad varje helg.
    Kantareller är gott men tråkigt att rensa tycker jag.

  2. Va mysigt ni såg ut att ha det! Mina hundar hade inte heller hållit sig i närheten, huvudsaken är att de inte rymmer helt ;)! Provade btw ett recept på kycklinggryta som du lagt ut idag, riktigt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *