Söndagsäventyr och hungrig liten Tilia

image

Kvart över sju väcktes jag av Elise i morse och genast fick vi lite bråttom till förskolan som börjar vid åtta. Härligt med sovmorgon efter en natt då båda barnen sovit som stockar. Jag har varit mycket utvilad och pigg idag! Det enda jag vaknat av i natt är en superäcklig fluga som är bland det största jag skådat. Den flög galet runt överallt och hade förföljt mig hela kvällen men jag lyckades inte smäcka den eftersom den irrade omkring sjukt snabbt och högljutt!

Sen att Tilia sov hela natten utan ett endaste pip kan ha berott på att hon igår roffade åt sig Elises fullkornsvällning (från 1 år) och drack 80 ml av den. Också. Idag när Militärpappan ringde berättade jag att jag upptäckte detta alldeles för sent igår och att jag hade varit lite orolig på kvällen för om hon skulle få ont i magen. Innan jag hann säga mer avbryter Militärpappan mig och talar om att Tilia inte får ont i magen av det. Och det visste han för att han hade råkat förväxla vällingarna för ett tag sedan och gett barnen varandras… 240 ml! Men det hade han tänkt mörka i tid och evighet(!) Ja, så lever vi! Han bedyrade att Tilia sovit väldigt gott även den natten…

image

Varje dag hittar jag och barnen på skojiga aktiviteter nu när vi är ensamma för allt blir så mycket bättre då. Vi busar mycket och jag känner mig alldeles hög på all kärlek till mina små guldklimpar! Genom att komma hemifrån undviker jag att Elise kraschar och hon testar mig heller inte lika mycket när vi är någon annanstans. När Frökenfarmor åkt hem igår stack vi till min (sju år äldre) faster och hennes familj där vi blev bjudna på middag. Elise hängde med sin idol ”Cara” (Clara) och blåste massvis med såpbubblor, ritade och kissade på toaletten. Vi åt sen middag och jag gjorde i ordning barnen för natten och så fick de vällingen i bilen på väg hem. Elise somnade som en stock ganska snabbt och det var då Tilia såg sin chans att äta lite till…

image

Jag kom i ett par byxor som jag köpte år 2000. Tolv år sedan alltså. Gött att ha ett par till att välja på då, menar jag!

image

 

 

image

image

Vem sitter inte gott hos en Batman?

Idag har vi med varit på äventyr och om det får jag berätta imorgon. Nu ska jag förbereda det sista inför mitt Mamma/Baby-pass på Lok&Motion imorgon.

Deltagarna önskade ryggträning och ryggträning ska de få!

12 thoughts on “Söndagsäventyr och hungrig liten Tilia

 1. Fortsätter att säga wow, vilken hot mama du är! Roligt att militärpappan hade tänkt mörka vällingen =) men bra att det kröp fram så du slapp oroa dig!

  • Haha, tack Marie! Har du hittat nån partner till Kustjagaren än? Ja, det var lite oväntat att han tänkt mörka det. Fats jag förstår ju varför… Ingen skada skedd och jag hade bara gnällt på honom för att han inte tittat noggrant på förpackningen. Som JAG Alltid gör. <3 =)

 2. Papporna har nog en del hemligheter tror jag.
  Kul att du kom i brallorna men jag är inte förvånad. Lite mer förvånad att du hade kvar ett par så ” gamla” byxor.
  Visst är det väl lustigt att barnen vet när de ska uppföra sig.

  • Jag har många gamla kläder i min garderob. Köper (eller kanske köpte?) mest lite dyrare kläder och bara de jag tycker mycket om då både håller dem i kvalité och så gillar jag dem fortfarande! =) Och pga mitt yrkesval glider jag mest omkring i uniform, träningskläder eller myskläder, så jag sliter ju inte på dem heller direkt! =)

 3. Det känns på nåt sätt skönt att inte vara ensam om att vara ensam med barnen. Och jag håller med om att det gäller att hitta på kul hela tiden, det går faktiskt lättare då! Synd att ni är så långt bort, annars kunde vi varit ensamma tillsammans… Kram

 4. De där männen vet allt när de ska vara tysta har jag lärt mig. Tänk om jag vore lika duktig? Här är det nog faktiskt oftast jag som ger fel kan jag lova. Fast just nu kan nog inte ens välling hjälpa våra nätter.

 5. Åh, jag har också ett par gamla favoritbyxor som jag skulle vilja passa i, men jag vet inte om det ens är möjligt längre… Det vore ju toppen att ha som mål, för när jag hade dom var som mest fit nånsin tror jag. Fast det krävs nog mer än ett sommarjobb på posten tillsammans med en flytt för att klara det nu… 🙂

 6. Om man nu ska se nått positivt med att bli själv såhär så verkar du ju istället kunna sköta och ta hand om andra relationer som man annars inte tar sig tid till på vardagarna!

  Jag gör ju likdant, men det vet du ju. Jag planerar in minst en grej, det lyfter hela dagen. Speciellt om det är runt middagstid. Älskar att lyfta in sovande barn från bilen till sängen. Mina barn är så bra på att sova när dem väl somnar. Så pyjamas och välling brukar jag ta med på middagar, hehe.

  Snart är det helg! Tänker på er och är glad för din skull att du får en pappa att gosa med. Att jobba är sinnessjukt känner jag, är helt paralyserad i hjärnan och här hemma orkar jag knappt röra ett finger. Men antar att om jag skulle fortsätta jobba så skulle kroppen vänja sig. Men jag vänjer mig aldrig vid att vara utan barnen. Skönt att få göra nått för sig själv ja, njutningsbart skönt nej.

 7. tänk att det alltid kommer fram när de ska mörka saker.
  hahaa
  jag var ute med jobb och mattias hemma själv med båda barnen.ja har inte hänt innan så jag var lite nervös, dock inte så att jag ringde eller smsade eller något.
  men när jag kom hem och ville förhöra mig hur det hade gått hade allt gått sååå bra och ingen hade varit ledsen.
  hmm strange men alright.
  nästa morgon säger dock astrid att pappa minsann hade sagt alla de fula orden som man inte fick säga för han hade fått alfreds salva på armen.
  sedan hade han även skrikit, men hon sov så hon hörde inte allt.
  nej nej okej hahahaa
  när jag frågade mattias så sa han att han inte ville oroa mig.. mmm bra att ha stora barn som kan berätta hur det egentligen går till 😉

  och ja, instagram är farligt farligt men härligt härligt och du, du är ju hur snygg som helst!
  heja heja heja dig!!
  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *