Team Militärmamman

image

Idag tog jag mig tid att träna med mammorna ur Team Militärmamman för första gången på nästan två veckor. Sofia, en annan Militärmamma höll i passet och vi sprang cirka fem kilometer och stannade för tabataintervaller med styrka längs vägen.

image

Armhävningar och kålmaskar, dips och burpees och plankor till exempel.

image

Härlig magträning!

image

Och åtta vändor i denna fantastiska trappa som är längre än vad som syns på bilden… Vi körde även lite fartlek och backträning. Ett kul och tufft pass i en redig idyllajävel som ni ser på bilderna!

Jag får många mejl och frågor i bloggen om hur jag gick tillväga för att starta denna träningsgrupp för många av er blir inspirerade att starta upp något liknande i er egen hemstad. Fantastiskt att fenomenet sprids, eller hur?! Fler fitta mammor åt folket!

Så här var det…

I Facebookgruppen Lofsans Challenge är vi ett helt gäng träningstokiga tjejer (många mammor) som ger varandra pepp och tips och massor av inspiration mest hela tiden. Efter ett tag upptäckte vi att vi var några stycken från Blekinge (företrädesvis Karlskrona) och en tjej kom med förslaget att vi skulle träffas och träna tillsammans någon gång. Träningstokiga och översociala jag nappade direkt på idén och för att slippa störa alla andra i Lofsans Facebookgrupp med att bestämma en tid som passade oss alla skapade jag en egen facebookgrupp för oss. Jag bjöd in Blekingetjejerna från Lofsans challenge (ca 5 st) till min Facebookgrupp så att vi kunde bestämma tid och plats för en träning.

Men som sagt, träningstokig och översocial som jag är har jag även många likartade vänner och kände ganska direkt att det här skulle kunna bli något mer varaktigt, så jag bjöd in alla mina träningssugna mamma-vänner med! Jag skrev en beskrivning till gruppen som ser ut som följer:

Välkommen Vackra Mamma!

Här inne är vi ett helt gäng träningssugna mammor från Blekinge som träffas för att träna tillsammans i tid och otid.

Vare sig du anser dig förskräckligt otränad eller superfit så är du välkommen till oss! Här tränar vi alla tillsammans och har både svettigt och roligt på samma gång, pratar lite bajsblöjor, inkontinensbesvär och vardagspussel under stretchen och ger varandra pepp och träningslust mellan seten.

Och så har vi förskräckligt roligt!

Det fungerar så här:
Den som har lust att dra igång ett träningspass skriver ett inlägg eller skapar ett evenemang på sidan och bjuder in. De som har lust och möjlighet svarar och hänger med på passet. Du som drog igång träffen ansvarar för passets uppbyggnad. Inte svårare än så!

Bjud gärna in fler träningssugna mammor till gruppen!

Ja, och precis så funkar det! Medlemmarna har bjudit in sina vänner och en del hittar dit genom min blogg. Idag är vi 111(!) mammor i Facebookgruppen som numera heter ”Team Militärmamman” och minst ett pass i veckan erbjuds dem som vill och har möjlighet. Hittills är det bara jag och en annan Militärmamma som hållit i pass och det har antingen varit cirkelträning i en lekpark eller fyspass som löpning med styrketräningsinslag. Om någon vecka kommer en gästinstruktör som driver ett eget företag inom träning och hälsa att hålla ett pass för oss och det ska bli kul att låta sig inspireras av någon annan!

Tillsammans besitter vi en bred kompetens då vi alla har olika yrken och olika antal barn och förlossningar bakom oss. Flera har hittat (tränings)kompisar i gruppen och vi är riktigt bra på att peppa varandra!

Så, skapa din egen träningsgrupp i din stad och kör hårt! Sociala medier är ett alldeles lysande medel att använda sig av i skapandet av grupper som denna. Glöm inte bort att meddela mig när ni kommit igång så att vi kan utbyta erfarenheter och tipsa varandra om bra övningar och härliga träningsupplägg!

5 thoughts on “Team Militärmamman

  1. Riktigt jäkla överidylliskt! Du har säkert photoshopat 😉 Tack för tipsen om att starta upp en sån tröningsgrupp. Jag tar till mig allt du skriver, och tror faktiskt att jag kan få till något ganska bra i min blivande hemstad! Tack för inspiration!

  2. Är det ngn här bland militärmammans läsare som möjligen bor på södra sidan om Stockholm och är träningssugen? Jag vill gärna dra ihop en liknande grupp men är sjukt dålig på att ta tag i saker, har även kollat hos lofsan men fick inget direkt gensvar. Så jag sätter mitt hopp till alla er som läser här, och förhoppningsvis kommenterar. Adda mig på Facebook eller skicka ett mail!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *