Största farhågan med resan

image

Sträcker på benen efter en typiskt ihopvikt natt inklämd under ett armstöd. Skönt! Det fick bli frukost på Harrods idag, lite i brist på annat då det typ var det enda som öppnade klockan 05.00 och då hade jag väntat färdigt. Menyn bestod av ungefär fyrahundra olika sorters bröd, friterade, panerade och bakade i olika vita mjölsorter. Inte väldigt perfekt för någon som mig…

image

Frukosten var i alla fall god! Nu återstår att se hur magen reagerar. Den som lever får se helt enkelt!

Man kan tänka sig att den största farhågan med den här resan, för mig som inte seglat förut, skulle vara den eventuella sjösjukan jag kommer möta. Men så är det inte. Den största rädslan jag har är maten. Att det endast kommer serveras kolhydratsbaserad kost där jag får svårt att välja ut vad på tallriken som jag kan äta för att må bra. Samtidigt får man ta seden dit man kommer och därför har jag packat med mig både jordnötssmör och nötter nog att överleva med det som enda näringskälla i ett par veckor. Den förberedde överlever!

Nu ska jag strax hoppa på nästa plan mot Azorerna och har förgäves letat nässpray på flygplatsen halva morgonen. Jag är dunderallergisk och när vi skulle landa igår trodde jag på allvar att huvudet skulle sprängas, alla tänder flyga ur och öronen spricka! Av alla flyg jag åkt med genom åren och så allergisk eller förkyld som jag ofta varit, är det här endast andra gången jag upplever detta, tack gode gud.

Jag ser inte direkt fram emot att landa om jag säger så! Men, ner kommer man alltid, så det ska nog gå bra det här med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *