Cermoni i masten

Tre timmar buss och sex timmar flyg lägger jag nu bakom mig. Framför mig ligger nu trehundratrettiosex timmar segling och tjugotvå timmar buss.kan bli bra det här!

image

Vi har nu genomfört ombordmönstringscermoni vilket bland annat innebär att var och en äntrar över topparna,  det vill säga klättrar upp i den tjugo meter höga masten och ner igen. Två gånger, eftersom det finns två master på HMS Gladan. Det var en intressant upplevelse tycker jag!  Mycket pedagogiskt att man gör det två gånger på raken, då jag någonstans inom mig hörde en röst som sa ”pjuh, aldrig igen”… när hag precis äntrat den ena masten.  Och gick då direkt vidare till den andre. Utan att passera Gå. Nu hör jag aldrig den rösten igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *