Stress om stress

För tillfället är jag ohälsosamt stressad. Jag vet att det är kortvarigt och därför snart över men varför måste alltid precis allt sammanfalla på en gång? I vanliga fall flyr jag stressen genom att fokusera på extremt onödiga detaljer som att typ tvätta soffklädslen, känna mig tvungen att  måla en ny möbel eller sortera böckerna i bokhyllan i bokstavsordning. Men inte denna gång. Denna gång är jag bara väldigt stressad över alla riktiga måsten.

Jag har ett par teorier om varför:
1. Jag är så pass stressad nu att allt annat är oviktigt.  På riktigt.
2. Jag är egentligen inte alls särskilt stressad nu vilket då skulle kunna förklara varför jag inte fokuserar på oviktigheter som jag brukar.
3. Något har hänt. Typ, jag har blivit vuxen?

Klockan två igår natt visade sig vara ett ypperligt (och det enda) tillfälle att
prova balklänningar! Plötsligt gick det nämligen upp för mig att jag ska på bal på lördag! Klänning, skor, väska, smink, smycken och hår… hår förresten, hur? Jag har ju inget kvar! Jag har inte ägnat något av detta en tanke! DET stressar mig.

Så…
4. Jag blir stressad över att jag inte är stressad i den bemärkelsen som jag brukar.

Vad är en bal på slottet liksom..?

One thought on “Stress om stress

 1. Jag känner igen mig i allt du säger, särskilt det där om att fokusera på små detaljer som för stunden är ganska oviktiga. Det är en klassiker att städa ur garderoben istället för att skriva sin uppsats, det blir liksom en del av själva processen.
  När jag gick på bal för några veckor sedan så upptäckte jag två dar innan att klänningen var för liten. Jag köpte en ny dagen innan själva balen, också extremt välplanerat. När jag väl var på balen så upptäckte jag att de flesta hade kommit på både den ena och den andra nödlösningen både vad det gäller hår och klänningar. Det är som du säger:
  – vad är en bal på slottet?
  Vem har tid att engagera sig i sånt?
  Hoppas du får kul!
  / Therese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *