Styrkepass och banintervaller

image

Jag skrev att jag tränade ett styrkepass igår i gymmet på väg hem från universitetet. Här kommer det: Ett block i taget och tre varv per block. Vila endast mellan blocken. Uppvärmning PW och Löpning 8 min

Block 1:

Knäböj/Kick/Utafall bakåt x 16

Tricepspress med rep x 10

Hängande benlyft x 12

Block 2:

Hantelrodd/Omvända flies x16 (första delen av klippet)

Tårna nudda bänken x 20 (stå på golvet och hoppa så varannan fot nuddar bänken)

Joystick+ Kast x 10 + 10

Block 3:

Knäböjshopp över bänk x 10 (första delen av klippet)

Latsdrag x 10

Plankan med fötter på bänk och en fot i luften (+ armhävning) x 20

Ett pass för hela kroppen med fokus på Ben, Bål och Axlar. Eftersom man inte vilar utan håller tempot uppe så gott man kan tar passet max 40 min. Perfekt!

image

Hem och sova och idag var det dags för intervaller på bana. Tänk att man har vänner som ställer upp på sådant här en kall och snöig söndagsmorgon, visst är det fantastiskt?! Team Militärmamman is the shit, säger jag bara! Det blev jag, tre snabba och en supersnabb som träffades på Västa Mark. Banan var täckt med snö men det var inte speciellt halt så vi körde på som planerat. Intervaller är riktigt jobbig träning alltså. Och rolig, i alla fall med ett gäng sköna tjejer! Passet tog 50 min och såg ut såhär:

Uppvärmning: 3 varv jogging.

Tekniklöpning: 5 x 100 meter med fem fokusområden enligt Anders Szalkai:

1. Isättning 2. Aktivt frånskjut 3. Hållning höft 4. Armföring 5. Avslappnad hållning

Därefter:

Löpning 800 m + Vila 2 min

Löpning 400 m + Vila 1 min

Löpning 400 m + Vila 1 min

Löpning 800 m + Vila 3 min

Löpning 400 m + Vila 1 min

Löpning 400 m + Vila 1 min

Löpning 400 m + Vila 1 min

Löpning 400 m + Vila 1 min

Dö i en hög. 

7 thoughts on “Styrkepass och banintervaller

  1. Alltså, vad duktiga ni är. Men jag ser att det ger resultat också, snygga axlar!!!
    19 år, swish liksom, hur hann hon bli ”vuxen” när jag knappt åldrats alls? Typ 🙂
    Tur jag har 2-åringen på tillväxt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *