Svårberäknat

Idag har Elise och jag varit på BVC för kontroll. Vi tog oss en promenad dit med vagnen. Bland det svåraste för tillfället tycker jag är att veta hur lång tid saker och ting tar – eller rättare sagt hur lång tid det tar för just oss att göra oss iordning, promenera en viss sträcka eller motsvarande. Och eftersom ingen dag är den andra lik just nu, så kan jag inte dra några generella slutsatser. Eller jo, en generell slutsats kan jag dra: Allt tar sjukt lång tid och på det bör man lägga på någon timme eller två, om något oförutsett skulle inträffa.

Vi hade tid klockan 10.00 på BVC, så enligt min modell för generell tidsåtgång började vår process tre timmar tidigare, alltså klockan 07.00. Erfarenheten säger mig att Elise brukar amma i ca en kvart och sedan vara nöjd. Idag ammade hon i en timme, mellan 07.00 och 08.00. Jag lyckades underhålla henne genom att sätta henne i babysittern så att jag nästan hann både kissa, klä på mig och slänga på lite mascara, innan hon började skrika. Wow!

Sen bytte vi blöja två gånger och klädde på själva Elise. Jag fick bära runt på henne när jag plockde ihop det som vi skulle ha med oss, för nu hade hon tröttnat på att sitta ensam i en lutande stol och glo på vadderade bollar i olika färger. Sen kom jag på att jag själv borde få nåt i magen och kunde efter en inte alltför okomplicerad stund trycka i mig en halv macka. Onyttigt och meningslöst, kändes det som, så resterande halva slängde jag till Vackraste hunden.

Vackraste hunden fick efter en snabbkiss i trädgården motvilligt gå upp på sitt rum där jag satte för med kompostgaller och sen var vi klara att gå. Trodde jag. Men när jag stoppade ner Elise i vagnen gallskrek hon. Hon fick en slurk mjölk och sen gick det bra att ligga vagn, så tillslut lyckades jag ta mig ut ur huset med vagn, bärsele och lite packning. I tid. Ja, eftersom jag la till så mycket tid till oförutsedda händelser… Vi var på BVC redan 30 minuter för tidigt. Jag är så nöjd med min beräkning av tid! Vi klarade det!

Och när jag promenerade där med sötaste Elise sovande i vagnen och solen sken och jag hade kjol på mig. Och walkingskor, så jag såg inte riktigt klok ut, men kände att hälsan gick före snyggheten… Hur som helst, så tänkte jag på hur mycket jag älskar mitt liv som mammaledig!

3 thoughts on “Svårberäknat

  1. Haha, det är verkligen svårt att beräkna hur lång tid allt tar! Jag brukar också komma för tidigt för jag tror att det tar längre tid än det gör.

    Isak började få rutiner väldigt nyligen, kanske bara 2-3 veckor sen. Men en del bebisar har ju fasta tider redan från början. Hoppas du ser ett mönster snart, smart att skriva ner alla tider!

  2. Ja visst det är härligt att vara ledig! Snart börjar C jobba igen efter semestern och då börjar ju också mitt heltidsmammajobb igen. Det är härligt när man är två hemma.
    Kommer ihåg första tiden, allt tog så låååång tid och man kunde bara räkna med att man ska amma var man än skulle och att han bajsade varje gång man klätt på honom och skulle iväg. Att hon ammar 15 minuter är ju jättebra och snabbt, W ville oftast äta i 45 minuter och vissa kvällar första veckorna satt jag i soffan med honom från 15.00 till 21.00 och fick ta mig upp och kissa och äta emellanåt.

    Hur har ni det nu? Får man komma och hälsa på? Hon är ju en månad snart 🙂 Tiden går så fort och snart är hon 6 månader!!! 😉 KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *