Svindyra gubbar, olika fokus och att ta tillvara på tiden på tre sätt.

Lite mindre sommar idag. Utomhus i alla fall. Här serverades frukost med svenska jordgubbar och mjölk. Femtio kronor för en liter jordgubbar, kunde det vara värt tycker jag. Jag som inte ens är särskilt förtjust i jordgubbar, men barnen var glada och smaskade i sig!

image

Bra uppladdning för någon timme senare visade det sig att vi skulle sitta längst vägkanten i tre kvart när bilen plötsligt stängdes av mitt under färd. Barnen tyckte att det var kul i fem minuter, Militärpappan tog på sig ansvaret och pillade med nåt tekniskt och jag själv tänkte i samma sekund som bilen la av: Jaha, tur att jag har datorn med mig så jag kan plugga. Så det gjorde jag, alltmedan barnen skrek om vem som inte skulle få komma på vems kalas. Viktiga saker avhandlades alltså på alla tre håll.

Efter ett tag stack jag ut huvudet och frågade Militärpappan om vi inte skulle be huset som fanns trettio meter från oss om ett verktyg som han letade efter men som vi naturligtvis inte hade i bilen. Då. Nu har vi det. Men nej, det skulle vi absolut inte göra! Sen att vi stod precis på en grusplan som tillhörde en mek-verkstad och av allt att döma drevs av de som bodde i huset bredvid, kunde inte hjälpas. Så vi satt där.

Vi skulle möta upp Frökenfarmor och Målarfarfar i Kalmar för att lämna över barnen och de kom istället till någonstans mellan Brömsrbro och Bergkvara, till vår bil. Med ett verktyg av rätt sort. Några minuter senare hade Militärpappan nollställt batteriet och fixat bilen. Jag är imponerad! Och så hann jag skriva över ett tusen ord på min uppsats. Win-win på den! Tänk så olika det kan vara.

image

Nu är barnen i Högsby, Militärpappan iväg och jag skriver, läser, våndas, får snilleblixtar och sliter mitt hår. Och så yogar lite med. Jag har liksom glömt bort att jag en gång var en som som yogade. Ja, ens tränade! Men plötsligt slog det mig och jag är på det igen! Tjoho.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *