Syskonvagn

Det här med ny vagn har upptagit mycket av mina funderingar den senaste tiden och nu har vi äntligen bestämt oss! Som jag skrev tidigare så passade vi på när vi var i Göteborg och fick där en bra genomgång av flera olika vagnar.

I inledningen av mitt syskonvagnstänk var jag helt inne på att ha barnen i en vagn staplad på höjden, så att säga. En smal vagn mest för att den lätt skulle gå in i bilens bagage bland hund och packning. Dock var det ganska längesedan jag släppte den tanken och riktade istället in mig på en syskonvagn där barnen sitter bredvid varandra. Jag gillar inte att det ena barnet oftast sitter och stirrar in i sufletten på den andra sittdelen och att barnen inte kan kommunicera med varandra. Dessutom tänker jag mig att det blir tungt med barnen staplade på höjden.

Tjejen på Babyproffsen i Göteborg visade först en typ av Baby Jogger som jag dissade stenhårt. Visst, det var en billig vagn, ca 5000 kr och blev minst av alla vagnar i ihopfällt läge men hjulen var små vilket inte är optimalt för långa powerwalks som jag ägnar mig åt varje dag och den kändes inte anpassad till att ha en liggdel i. Jag tyckte tyget kändes prassligt och vagnen såg allmänt billig ut. 

Baby Jogger City Mini Double

En Babytravel Dublin kändes som ett bättre alternativ speciellt eftersom vi varit så nöjda med vår Babytravel Milano som vi hade till en början till Elise. Men härär inte sätena vändbara utan du kan bara ha barnen vända från dig vilket jag inte tycker om. Den väger en hel del (18 kg) och känns både stor och klumpig jämfört med en del andra vagnar.

image

Mountain Buggys nya tvillingvagn, Duet, är lika smal som Urban Jungle singeln och den är till och med smalare än många enkelvagnar! Denna vagn var länge med och fightades i toppen för oss. Den är snygg, smal, smidig, lättkörd och kostar ca 10.000 kr. Dock kan man inte vända sitsarna och den gick inte in i bilen på det sätt så som vi önskar, vilket ingen annan vagn vi hade kollat på hittills heller hade gjort…

image

Tillslut återstod bara en vagn och det är med kluvna känslor jag väljer den. Jag har alltid hävdat att jag inte vill lägga så mycket pengar på barnvagn, då jag vet att det finns så bra vagnar som inte kostar skjortan och jag kan mycket väl tänka mig att köpa begagnat. Den här vagnen gick dock in i bilens bagage på tvären, bredvid hundburen som även den får plats. Vagnen är liten, lätt (13-15 kg) och har en massa finesser som ingen annan vagn på marknaden har. Dessutom är den fruktansvärt snygg! Vi har bestämt oss för en Bugaboo Donkey.

Bugaboo Donkey är designad för att enkelt kunna transportera ett eller två barn i olika åldrar eller tvillingar. Vagnen har dessutom korgar för shopping, barnväskor, etc. Bugaboo Donkey konverteras enkelt från Mono mode, till Duo mode i tre enkla klick. Den är ny på marknaden, lanserades i Sverige den 1 september och finns därav inte ute på begagnatmarknaden ännu. Hjulen är större än på en vanlig Bugga och jag tycker att den känns stadigare med. Jag älskar den! Nu är frågan vilken färg vi ska välja? Det står mellan Red, Royal blue och Pink. Det är svårt att tyda färgerna då de ser lite olika ut i nyanserna på olika bilder. Kanske kan man skicka efter prover?

(Och så till det helt galna: Den kostar 14.600 kr.)

14 thoughts on “Syskonvagn

 1. Ni gör helt rätt tycker jag – nya buggan är supersnygg och verkar superpraktisk =) Jag har cameleon och är jättenöjd, hade jag haft två barn hade jag gärna haft en donkey. Jag tycker alla tre färgerna är fina men jag skulle satsa på en mörk botten då t ex den beiga blir så smutsig. Själv har jag en black/black limited edition (med helsvart chassi) men jag har även tyg från Paul Frank i militärgrönt med döskallar/ränder som jag kan byta med =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som har/ska få barn =)

 2. Skitsnygg vagn – jag hade satsat på rött! Själv har jag en Brio duo vagn – tycker den är toppen. Man kan vända hantaget på den så barnen kan åka på bägge hållen. Stabil o stadig. Men den är väldigt stor ihopfälld så den passar nog inte era krav riktigt. Jag hade en babytravel syskonvagn innan men tyckte den kändes skranglig… Speciellt efter man fällt ihop och ”byggt” upp några gånger…

 3. Jag röstar på blått! Kan Militärpappan verkligen tänka sig att köra runt på en rosa vagn? Min darling hade inte gjort det 😉 haha!

 4. Vi funderar också på vagn, men en Bugaboo känns för dyrt. Och finns inte begagnad ännu. :/

  Vi är helt klart begränsade i vårt vagnval då vi ska få plats med både hundbur och vagn i bilen. Känns som en omöjlig ekvation :/

  Och vi måste helt enkelt ha en tvillingvagn, det blir bara drygt 1 år mellan barnen….

  Men du….den är himla snygg, Bugaboo Donkey!

 5. OM vi ska köpa syskonvagn så är jag också såld på Donkeyn. Men jag håller med om att priset är liiite i värsta laget. Så om det blir till att köpa en så kommer jag köpa den i USA, där kostar den lite mer än hälften av det svenska priset. Ett himla bra val tycker jag med andra ord. Och vad gäller färgen hade jag nog valt blå tror jag 😉

 6. Dyyrt. Men det är det värt att få en vagn man är nöjd med. Dessutom kan ni förmodligen sälja den om ni vill senare och få tillbaka en del av pengarna. Jag hade kört på den röda!

 7. Åh va bra att du recenserar barnvagnar på bloggen. Får massa tips. Vilket galet pris men det är viktigt att trivas med vagnen och att vovven får plats. Vi har börjat ha Liam i en sele som man kan fästa i säkerhetsbältet. Han är ju inte så stor så det går bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *