Vinterkläder

I Göteborg passade vi på att inhandla vinterkläder till Elise. Utbudet där är större än i lilla Karlskrona och eftersom det var första gången jag köpte vinterkläder till ett barn så ville jag gärna känna och klämma på kvalité, passform och material.

Tack för alla era tips om bra vinterkläder, jag har kollat närmare på det mesta, mycket som jag inte ens hade vetat om annars och valet föll tillslut på en overall från märket Reima. Jag skrev ju att jag gärna ville köpa en stark färg men utbudet gav inte tillåtelse för det utan jag hittade istället en brun med små turkosa detaljer. Till det valde jag accessoarer i en stark rosa färg som jag tycker är snygg, mössa, vantar och halskrage. Återstår gör nu att hitta en fleeceoverall att fästa inuti overallen då det är som kallast ute. Den fanns inte där jag letade i Göteborg så jag klickar hem den på nätet istället.

Overall

Overallen är i Reimatec som skyddar de minsta barnen från fukt och kyla när dom är utomhus. Den är specialdesignad för små barn 1-3 år och har en bra passform som är skön och lätt att leka i. Det är en vatten- och vindtät overall med extrafodrad byxbak och den går bra att torka i både skåp och tumlare.

Sumac Reima Fleece Fuskkrage

SOBA Reima Vinter2012

Vinterkängor blir nästa projekt att hitta. Jag har tänkt mig ett par fodrade stövlar i övergångsperioden eftersom det bara är slask här nere, oftast. Och ett par fodrade kängor att använda när det blir riktigt kallt.

4 thoughts on “Vinterkläder

 1. Ser kanonfin ut overallen. Vilket prisklass låg den i och vilka butiker säljer märket? Har en uppsättning vinterkläder till William men tycker om att vara uppdaterad;)

  • Jag hittade märket på Åhléns city i Gbg men har hört att den säljs i vissa sportbutiker (dock ej i Karlskrona vad jag vet) samt på nätet. Karlshamn ska tydligen sälja den med. Overallen kostade ca 1100:-, mössan ca 300:-, vantarna ca 350:- och halsvärmaren(?) ca 150:-.

 2. Hej!
  Sitter här och ska klicka hem den och även fleecoverallen på nätet men blir lite osäker på storleken. De andra Reima-overallerna jag haft har varit lite stora i storleken. Vilken storlek tog du till Elise? Elise och min Nelli verkar följa samma kurva nämligen…

  • Jag hade med funderingar kring storleken (Elise var ej med i affären) och frågade expediten om strl 80. Hon sa dock att om hon är över ett år så är det 86 som gäller om den ska räcka hela vintern och Elise och Nelly är ju rätt så normalstora, tänker jag.
   Jag har dock inte hunnit prova den på henne men den ser ganska okej ut. Hoppas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *