Teater på Karlshamns kastell

image

Som söndagsdejt bokade jag och Finaste grannen in oss på teater på kastellet utanför Karlshamn. Det är Teatersmedjan som har satt ihop sommarteater där de spelade upp en tolkning av Alice i Underlandet. Vi blev hämtade med båt från Östra piren för att komma till kastellet.

En släkting ringde mig på vägen dit och när jag sa vart vi var på väg utbrast hon: ”Teater? Sedan när blev du så kulturintresserad?!” Nu gillar jag i och för sig teater men jag prioriterar det sällan. Men. Varför ska jag behöva förklara detta? Och samtidigt så skiter jag i att det är teater. Jag ska träffa en fin vän och vi ska träffas utan barnen. Bara det är ju vinsten och meningen med hela kvällen, egentligen!

imageDet är ju inte ofta som just vi ses på tu man hand eller för den delen besöker Karlshamn, så vi passade på att äta middag i solen på Vägga fiskrestaurang först. Trevligt sällskap, mysig miljö och väldigt god mat!image

I pausen hann vi utforska kastellet lite mer och gick uppe på vallarna, läste om historia och njöt av utsikten och ännu en fantastisk sommarkväll!!

image

Själva teatern då, hur var den nu egentligen? Den var FANTASTISK!! En så bra tolkning, fina kostymer och jättebra skådespeleri! Jag vill se den igen och igen och igen! Och så blev jag lite hemligt kär i hattmakaren och gripen – båda spelade av Maria Nilsson (längst fram till vänster i bild). Hon och Linn Möller (till höger i bild) stod för många skratt och fantastiska insatser under kvällens teater!

En biljett kostade 190 kr och då ingick båtturen till och från kastellet. Här bokar du biljetter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *