Tiden

Oj, vad tiden springer! Dagarna går så otroligt fort nu när vi är en riktig familj som träffas varje dag efter klockan fem. Jag kan inte låta bli att fundera över var mina dagar tar vägen egentligen, trots att jag gör saker nästan jämt. Någonstans går jag och väntar på att jag ska få en massa tid över så jag kan ta tag i saker som ligger på hög, men den där tiden verkar inte komma, verkar inte finnas längre.

Jag måste inventera min tid:

07.30 -08.30 Går upp med Elise, byter blöja, busar och klär på henne. Gör ersättning och matar framför TV4 Nyhetsmorgon.

08.30 -10.00 Leker med Elise och plockar ur diskmaskinen, bäddar och plockar undan i huset.

10.00-12.00 Klär på Elise och går ut på promenad. Hunden springer och Elise sover. Jag går svettigt fort.

12.00-13.00 Matar Elise, byter om på henne och torkar upp allt kladd.

13.00-13.15 Slänger i mig lunch

13.15-15.00 Leker med Elise och Undra, slänger i en maskin tvätt och städar någonstans.

15.00-15.15 Får Elise att somna.

15.15-15.45 Elise sover. Jag fortsätter städa om jag inte blev klar, annars kollar in mina favoritbloggar. Tyvärr hinner jag inte kommentera innan Elise vaknar.

15.45-16.00 Elise vaknar och äter ersättning.

16.00-17.00 Vi lagar middag ihop.

17.00-18.00 Militärpappan kommer hem från jobbet. Vi äter och pratar lite.

18.00- 20.00 Jag drar och tränar, antingen på gymmet eller springer jag med hunden.

20.00 Jag kommer hem, har duschat och slänger i mig lite mat. Elise har somnat för natten och middagen är undanplockad, köket rent och en brasa tänd. Harmoni.

20.00-22.30 Vuxentid. Vi pratar, myser och tittar på ett eller två avsnitt av en serie vi följer.

22.30.23.00 Läser en tidning en stund innan jag slocknar.

Ja, där var min dag. Ibland, eller ganska ofta, hittar jag på saker som att träffa andra mammor, åker till stan, går och handlar, hälsar på min mormor och morfar eller tränar ett pass under dagen. De dagar städar och plockar jag inte så mycket så då gör jag det på kvällen istället.

Vad väntar jag på? Jag älskar mina dagar och tiden jag får tillsammans med min dotter! Ändå letar jag tid, längtar till helgen och en chans att ta tag i tvättstugan, orken att renovera ett rum eller måla en vägg, lusten att sortera räkningar i pärmar och möjligheten att ta en tupplur under dagen bara för att det är så skönt! För första gången i mitt liv älskar jag nuet men fortfarande längtar jag framåt…

 

 

6 thoughts on “Tiden

 1. Även om man är ledig finns det 1000 saker att göra! Tror att man behöver det också. Satt precis och funderade på om det inte finns någon vägg här hemma som jag kan måla =)!

 2. Barn har vi redan gjort. Han vägde bara 8900 och var 72 lång.
  Ja nu är jag riktigt trött på att vara sjuk.
  Jag tycker också att dagarna går alldeles för fort och visst hinner man en del men inte tillräckligt.

 3. Nä, vi har inte börjat buffa ännu. 🙂

  Hon vaknar oftast en eller två gånger. Snuttar inte längre, Vaknar typ 2 och 6. Jag vill gärna hålla igång amningen så en gång är perfekt. Två gånger är sådär. Allt över två gånger är jobbigt! ;P

 4. Men vad du städar! Ni bor i ett stort hus eller hur? Då förstår jag att det är mycket plock och fix hela tiden.

  Trodde du också att Miniderm var parabenfri? Så himla irriterande. Ska köpa någon annan kräm idag, hoppas jag hittar någon som är lika bra som Miniderm för den funkar faktiskt väldigt bra måste jag erkänna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *