Tidigt långpass med snabbt sällskap

image

Igår lagade Militärpappan Moussaka som blev fantastisk god med en ädelosttoppad sallad till!

Jag slängde ut en fråga på Facebooksidan Team Militärmamman om någon ville hänga med på ett lugnt långpass under söndagen och fick napp från Pauline som:

1. Jag har träffat en gång och tränat med när vi var ett helt gäng

2. Verkar snabb

3. Föreslog tiden 07.00

image

Jag tänkte:

1. Åh, vad roligt med sällskap!

2. Vilken fantastisk möjlighet att få lära känna henne lite, hon verkar trevlig!

3. Hinner jag med henne?

4. Perfekt att träna vid 07.00 en söndag. Att jag inte tänkt på det innan!

Jag vaknade av Elise vid halv sju, panik-tryckte-i-mig en halv banan, några mandlar och lite russin. Sköljde ner med vatten och gick bort till Pauline ett par gator bort. Vi sprang iväg och pratade om allt möjligt, jag kände av att jag blev andfådd snabbare än vanligt på grund av min förkylning men det kändes okej. Pauline springer milen på runt 40 minuter. Galet!! Det gör inte jag. Men vi joggade runt de där 14,2 km och pratade om livet och hade en snitthastighet på 5.50 min/km. Det är nästan 30 sekunder snabbare per kilometer än jag brukar springa på mina långpass när jag springer med andra.

Tänk vad fantastiskt med den här Facebookgruppen som jag startade i somras! Tänk att vi nu är över 160 träningssugna tjejer i samma stad som man kan nå så snabbt och att det finns härliga människor som kan tänka sig att träna ett pass med en för dem kanske okänd människa bara sådär! Som ett långpass en söndagsmorgon klockan sju!

Tack för idag, för tempo och prat. Hoppas det blir snart igen!

9 thoughts on “Tidigt långpass med snabbt sällskap

 1. Morgonträning är skönt, hela dagen är kvar och kroppen är på G redan.
  Jag har precis idag hittat ett gäng som springer här där jag bor, organiserat i två grupper. Det låter jätteroligt men jag törs inte… än. Får bli lte snabbare först 🙂
  Maten ser riktigt god ut!

 2. Så härligt! Själv skulle jag i dagsläget aldrig våga fråga en främmande människa, men även det ligger med i mitt långsiktiga mål; att våga umgås med människor och lita på att deras avsikter är ärliga.

 3. vilken bra grupp alltså!
  och wow vilken bra tid på milen, mitt pb på 10k är 59 min 😉
  jag gillar inte att springa med andra egentligen, förutom när jag springer med Johan. Det är bra ibland för då får man lite dragkraft och lättare att hålla uppe tempot lite. I alla fall är det ofta så för mig. Hur har det gått på förskolan idag?

  • Ingen aning om min miltid idag o mitt PB är 48.30 men det var evigheter sedan!
   Det har gått kanon på fsk idag o inga blöta kläder med hem. Fantastiskt!

 4. Tack för en mycket trevlig runda. Kul att jag kunde bidra till en tempohöjning 🙂 Springer gärna snart igen.

 5. Vad duktig hon är Elise! och vad kul att ha någon att träna med. Jag är osäker på om jag hade vågat ge mig ut att springa själv tidiga mornar och sena kvällar. Då är det ju jättebra med sällskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *