Tillbaka till verkligheten

Jag ber om ursäkt för min oanmälda frånvaro, här och på de bloggar jag nästan slaviskt följer varje dag. Jag har varit i Halmstad på jobb hela veckan och det gick ut på att hålla en kurs i UGL som står för Utveckling av Grupp och Ledare. Det är en utbildning som Försvarshögskolan äger och följande text är hämtad från deras hemsida:

”Utbildningsmetoden under UGL benämns ”upplevelsebaserat lärande” och bygger på Kolbs teorier om lärandet. Gruppmedlemmarna ställs inför olika uppgifter som de som grupp skall hantera eller lösa. Detta skapar gemensamma upplevelser som genererar grupprocesser vilka gemensamt undersöks. Utifrån detta utforskande byggs allmängiltiga tankegångar om upplevelsernas innehåll och verkan. Vedertagna teoribildningar, med vetenskaplig grund, belyser som jämförelse de gjorda upplevelserna. Reflektion och reflektiva samtal bygger på lärande-effekten och utvecklingen såväl hos deltagaren som hos gruppen. Gruppen och individerna lever i sin egen lärandesituation och genom handling och reflektion skapas nya sätt att tänka och förhålla sig i relation till andra… För att kunna göra detta bör man ha jämvikt i sin livssituation vid kursdeltagandet. Svårare personliga problem och social ohälsa har ingen lösning i UGL-kursen. Kursen i sig är krävande och fordrar fokusering på sitt eget innehåll och form.”

Det har varit en tung vecka med många sena kvällar, mycket funderande och ingen som helst träning. Inte heller har jag kunnat välja den mat jag vill äta, vilket tär hårt på mig!

Jag kom hem i fredags kväll och har spenderat helgen med att sova, vila och vara med Elise och Militärpappan. Elise har varit sjuk med feber och hosta men febern släppte lagom till min hemkomst. Dock hostar hon väldigt mycket under nätterna och vaknar och är ledsen. Hoppas hon blir bättre snart.

Imorgon drar jag till skogs med jobbet och kommer hem igen på onsdag kväll. Den kvällen blir den sista med Militärpappan på tre veckor då det är hans tur att dra till sjöss med sitt jobb. Alla militärfamiljers verklighet.

Vi har i alla fall lekt i lekparken, klappat hästar, fikat med Finaste grannen och promenerat med Vackraste hunden i helgen. Och så har vi ätit god mat, packat upp och packat ner igen!

Elise är tokig i hästar. Som sin mamma!

Elise är tokig i hästar. Som sin mamma!

Vackraste hunden är tokig i Elise.

Vackraste hunden är tokig i Elise.

Finaste grannens katt Simba försöker undkomma Elises kramar

Finaste grannens katt Simba försöker undkomma Elises kramar

Äpple är gott!

Äpple är gott!

Elise

Elise

Vackraste hunden

Vackraste hunden

Den sötaste tröjan fick hon av Farmor

Den sötaste tröjan fick hon av Farmor

Cool luva har den också!

Cool luva har den också!

2 thoughts on “Tillbaka till verkligheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *