Tisdag och Onsdag

Igår blev ingenting som jag tänkt mig och som den planeringsmänniska och kontrollfreak jag är, tar det lite emot att säga det, men dagen blev bra ändå!

Det började på morgonen när jag åkte in till stan för ett löppass på gymmet. Jag hade ”räknat ut” att Elise skulle somna i bilen dit och sen sova i sitt babyskydd bredvid bandet när jag sprang 5 km men Elise hade räknat annorlunda… Hon ville inte sova och efter en stund inte heller sitta och titta på mig när jag sprang, kontigt va?! Jag hittade en viktstav som jag satte mot babyskyddet och höll i andra ändan och på så sätt gungade jag Elise nöjd. Men den taktiken höll bara i två kilometer. Det hela slutade med att jag körde lite bålträning där Elise kunde vara med på lite närmare håll och då var hon nöjd. En stund.

Vi åkte hem och jag duschade och ammade en pigg Elise. Hon åkte runt i sin gåstol jagandes en papperspåse från IKEA och ville allt annat än att sova. Sen tog det två sekunder och Elise blev plötsligt trött och gnällig, vilket jag gillar att ha kontroll på ungefär när detta ska inträffa, för att lättare kunna planera. Det brukar fungera, men som sagt inte just idag.

Jag skulle vara hos Cim och Selma på bebisträff 45 minuter senare och insåg att Elise inte kunde somna nu för jag ville inte tvingas väcka henne. Det var bara att klä sig varmt för en timslång promenad i snön. Jag slängde snabbt ihop en avocadomacka att äta på vägen, för nu gällde det att handla snabbt! Ni med småbarn vet vad jag pratar om… I samma stund som vagnen nuddade snön somnade Elise och vaknade lagom tills vi var framme.

Cim bjöd bland annat på fruktsallad med vaniljkesella (mums!) och vi hade en riktigt trevlig stund alla fem mammor med tillhörande bebisar. På vägen hem gick jag förbi Maxi och handlade inför morgondagens lunch. Hemma hittade jag Pappa och Muraren som halvt slet ihjäl sig med att få den nya kaminen på plats. När de gick strax efter nio hade vi proveldat och efter 25 minuters runtbärande sov äntligen Elise!

Idag inledde jag dagen med att skotta medan Elise lekte i babygymmet och vid tolv kom Underbara grannen över på lunch. Med sig hade hon nybakade lussebullar som vi mumsade på till kaffet. Underbart! Hon ger mig verkligen så mycket energi, Underbra grannen, och jag är så himla glad att vi träffats! En jättefin vän bara några hus bort. Tänka sig! På eftermiddagen fick jag ge mig ut på ytterligare en skottrunda runt huset och sen kom mamma och pappa för att passa Elise så jag kunde gå på tjejmiddag på mässen med brudarna på jobbet. Det var trevligt, men jag var hemma igen inom två timmar eftersom jag ska på julbord med jobbet imorgon kväll. Då ska mamma vara barnvakt igen.

Imorgon kommer sotaren och besiktigar kaminen och så ska jag väl skotta ett par varv med för snön vräker bokstavligen ned utanför fönstret. Så härligt med en riktig vinter! 

Föresten har jag sjuk ångest över vilka kläder jag ska ha på mig imorgon på julbordet. Jag drog på mig mitt nya linne och konstaterade högt att jag kände mig som en fet balettdansös. Pappa kontarade med att jag inte alls såg ut som någon balettdansös. (!) Tack underbara du. Blä! (Han har sån humor.) Vi får se vad det blir, jag har ju hela morgondagen på mig att våndas och grunna och prova och ändra mig och … bli galen!

6 thoughts on “Tisdag och Onsdag

  1. Jag har också en nyvunnen vän som även är min granne, det är verkligen kul!

    Ja, mensen har kommit tillbaka nu. Blandade känslor, skönt på ett sätt eftersom jag hade fått för mig att jag var gravid. Men extremt oskönt också av förståeliga skäl.

    Papperspåsarna från IKEA är Isaks bästa leksaker. Testa att sätta Elise i en! Isak blir hysteriskt glad av att få sitta i en papperspåse.

  2. Härligt att hon kan hänga med på gymet. Jag ska kolla på Friskis och Svettis om man får he med bebisar till gymet, tror inte det pga försäkringsfrågor, men jag hoppas. Har börjat träna mamma-bebis gympa där ;P Känner mig duktig 😀

  3. Alldeles säker på att du inte ser särskilt fet ut heller för den delen:). Skönt med föräldrar som passar. Det saknas verkligen här! Ha det så kul på festen! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *