Tokförkyld Elise

Sjuk Elise

En liten stund orkade hon vara uppe och den tiden hängde hon i sin gå-stol med kaninen i baksätet!

Sedan ett par dagar har Elise varit förkyld. Det började som vanligt med snuva men efter någon dag fick hon en otäck hosta. Hon snorar, sväljer, hostar tills hon klöks och blir alldeles hes. Stackars lilla Elise blir helt slut efter ett hosanfall och blundar och gnyr tills hon somnar.

Vår BVC-sköterska tyckte att en läkare skulle lyssna på Elise och höra var ifrån rosslet hördes så vi fick en tid vid halv två idag. Det visade sig att vår läkare var dubbelbokad så vi fick komma in först 40 minuter för sent och då var läkaren stressad, för hon skulle iväg och besiktiga sin bil, upplyste hon oss om. Jaha?!

Det konstaterades i alla fall tillslut att Elise inte hade någon bakterie utan ett virus, vi fick slemlösande hostmedicin på recept och order om att åka in till barnkliniken om hon blev alldeles håglös och inte ville något alls.

När vi kom hem gav SysterYster henne en flaska välling. Direkt efter fick Elise ett hostanfall som istället för en klökning slutade med en tre meter lång kastspya över halva vardagsrumsgolvet och hela SysterYster. Typiskt.

Nu har vi fått i henne lite hostmedicin och i alla fall någon centiliter vätska. Hon vill helst inte dricka, så jag köpte Hipps äpple- och katrinplommondryck, bättre än inget och förhoppningsvis håller den igång hennes mage lite med, för just nu äter hon bara ersättning och välling, något annat har hon inte ork till.

11 thoughts on “Tokförkyld Elise

 1. 3 ml vätska per timma och kilo är ett litet riktmärke jag fått från storebrorsans sjukdomsdagar. Och då är det bättre med saft eller så än med vatten i alla fall.

  Hoppas lilla Elise kryar på sig väldigt snart!

 2. Krya på Er!

  Inga Beathas förkylning vill inte ge med sig, så vi snörvlar fortfarande, snart en vecka sedan det började.
  Känner ingen det där med hosta och kärks efter mat. Vi gav Inga B glass. Det gillade hon 😉

  Jag använder fortfarande nässugen på Inga Beatha. Har ni provat det? Hon brukar få lättare att äta då.

  Om grilla korv i Hagenäs. Vi kommer nog att grilla lördagen den 1 januari. Då kanske inte ni är i Högsby?

  //Mamma M

 3. Stackars liten som är så förkyld! Jag fasar för Billys första förkylning, man måste känna sig så hjälplös. Hoppas hon kryar på sig snabbt!!

 4. E är borta nio dagar den här gången, så det är ju bra (sist var det 12 dagar)! Ska inte klaga, speciellt inte till dig som klarade av att vara ensam med Elise så mycket. Men jag tycker att det ska bli sådär kul… Isak är väldigt klängig just nu och jag bara hoppas att det hinner gå över på tre veckor.
  Hoppas Elise mår bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *