Torsdag i köket

Mini-semlorna blev saftiga och fina!

Mini-semlorna blev saftiga och fina

Idag har Elise och jag bakat semlor, jag gjorde både vanliga semlor och mini-semlor. De små blev så söta! När vi ändå var i farten slängde vi ihop fyra Rosmarinfocaccia med. Och så har vi varit ute på promenad med Vackraste hunden. En ganska kort runda men så att vi alla fått frisk luft i alla fall. Jag blir snart galen på ”snön” som ligger överallt! Jag kommer inte fram någon annanstans än på asfalterade trafikerade vägar med barnvagnen. Det hjälper liksom inte Vackraste hunden som är i stort behov av att få springa på stora fält och sträcka ut sig varje dag.

Och Militärpappan jobbar jättesent hela veckan. Blä! I Tisdags tränade jag när han kom hem vid 20.00 men igår kom han inte förrän 21.30 och då är det på tok för sent att träna. Någon måtta får det ju vara, menar jag! Ikväll blir han minst lika sen. Känns som att jag kan glömma träning denna vecka. Nästa är likadan. Nej, det här håller inte! Jag måste hitta ett sätt att träna på nästa vecka annars är jag rädd att jag kommer att ruttna inifrån. Det känns så när jag inte har tränat på ett par dagar. Någon med liknande symptom? Den när veckan har jag en hel del att rodda med inför mina kalas i helgen, så det får gå.

Men jag känner redan hur det börjar ruttna i min benmärg…

Rosmarin-focaccia

Focaccia med rosmarin och flingsalt. En favorit!

2 thoughts on “Torsdag i köket

  1. Vilken fin semla!!
    Ni som har hus, och kanske trappor. Har ni någon erfarenhet av grindar till trappor?! Eller kanske Elise är för liten än?

    Kram

    • Vi har två halvtrappor i vårt hus, skulle således behöva fyra grindar. Vi har en och det räcker än så länge för Elise har bara sin gå-stol på entréplanet så vi har den ner mot källaren, så hon inte åker ner… Den vi har ingick i huset, platsbyggd i trä.
      Våra vänner har en vit i trä från babyproffsen, en sån blir det nog sen. Ser likadan ut som vår men inte lika gedigen. Vet inte hur starka grindar man behöver? Svår att öppna är den iaf! Den finns i olika längder så kapar man själv av den till önskad storlek, smidigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *