Trolltyg i Dragsöskogen

Kära Syster Yster anlände igår kväll och idag startade vi morgonen med en löprunda tillsammans. Hon har blivit så mycket bättre! Heja Syster Yster!

Vid lunchtid mötte jag upp Fina Lina på Vita duken. Jag gillar verkligen deras trerätters lunchbuffé, även om jag idag bara åt av förrättsbuffén. Det räckte liksom med kycklingfilé, egenskalade räkor, tazatiki och lite pastasallad med hallon. Häftig kombo, by the way! Sedan tog jag och Syster Yster en sväng på stan innan jag mötte upp Militärpappan och Elise.

Jag hann shoppa två fräscha tröjor på Stadium och en bok, som Syster Yster rekommenderade skarpt, ”En dag” heter den. Det handlar om Emma och Dexter som möts för första gången 1988 och tillbringar en natt ihop, sen får vi följa dem samma dag i tjugo år. Två människor. Tjugo år. En dag. Verkar intressant! Jag älskar att läsa om människoöden och livsval lika mycket som att höra om dem. Jag lyssnar gärna på när människor berättar om sina liv, vägar de valt och bakgrunden till det, människor de mött på vägen som de låtit sig påverkas av, händelser som berört och ändrat tankemönster. Och känslan. Jag älskar känslan, det där djupa, när människor öppnar sig och delar med sig. Jag bara älskar det!

Oavsett hur det ter sig utåt så finns det alltid en förklaring till varför en människa gjort sina val och det är så intressant att få ta del av bakgrund, historia och uppväxt. Människor som jobbat med sig själva, som funderat, reflekterat, metareflekterat… de är så intressanta!

Dragsö badplats

Dragsö badplats

Tillbaka till min dag… Militärpappan, jag och Elise åkte ut till Dragsö camping, det är så mysigt där. Elise gungade i lekparken och så gick vi ett varv på ön för att leta efter trollen som finns i skogen. Elise hälsade glatt på alla troll som vi stötte på! Innan vi åkte hem stannade vi till en stund på campingen för att heja på Militärpappans kusin som var där med sitt sommarjobb.

Trollmöte. Även troll har näsor.

Trollmöte. Även troll har näsor.

Elise hittade en kompis som kröp ihärdigt fram och tillbaka på asfalten(!), en liten kille på 15 månader från Uruguay. Elise verkade imponerad av hans lockiga, täta hår och han i sin tur var väldigt intresserad av Elise i allmänhet. Yoshimi (med reservation för stavfel) gestikulerade vilt när han ”pratade” och Elise sa fint ”Hej”, ”Ä Däää?” och petade på hans näsa. Efter en stund förlorade Yoshimi kontakten med Elise som hellre sorterade stenar från marken, en av hennes favoritsysselsättningar för tillfället, Yoshimi göre sig icke besvär!

Se mig Elise!!!

Se mig Elise!!!

Till middag grillade Militärpappan baconlindad kycklingfilé med tomat, mozarella, vitlök och basilika. Det blev riktigt saftigt och gott! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Han är en mästerkock, den där Militärpappan!

Gott!

Gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *