Två bilbarnstolar i baksätet

image

Det här med övergången från babyskydd till bilbarnstol för Tilias del har bekymrat mig en hel del under en rätt så lång tid. Hur ska vi få plats med två bakåtvända stolar (helst i baksätet), gärna en ledig plats något sådär smidigt tillgänglig utöver vi fyra i familjen och med en överdrivet lång Militärpappa vid ratten? Är det ens möjligt eller måste vi byta bort vår Saab Aero Kombi?

Nu visade det sig att jag visst oroat mig helt i onödan. Alla våra önskemål och krav blev uppfyllda och mer därtill när vi satte in ytterligare en Maxi Cosi Mobi! Nu sitter Elise längst ut och Tilia i mitten. En vuxen person får utan problem eller akrobatiska färdigheter plats i baksätet bredvid flickorna. Och det blev mer plats vid förarsätet då den stolen går att flytta bak ytterligare än när babyskyddet stod bakom. Alltså kan till och med en överdrivet lång människa, som till exempel Militärpappan, köra bilen utan några som helst problem!

 

Ni glömmer väl inte att tävla?! Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

6 thoughts on “Två bilbarnstolar i baksätet

    • Stolen går emot sätet framför men vilar inte mot det. Vi har inte satt in den själva utan dem i affären (auktoriserade) har gjort det (och jag var barnvakat, så jag har inte varit med i diskussionen) så jag litar på att det sitter som det ska! Fast jag ska såklart fråga Militärpappan som var med när den sattes in om han hört nåt speciellt.

  1. Åh, det där dilemmat har vi med, det är ju onekligen trixigt att få plats med två stolar. Här hoppas jag även slippa köpa ytterligare en stol. Förhoppningen är att F kan ha kvar babyskyddet så pass länge att han kan få M:s stol och hon får byta till en framåtvänd bälteskudde med ryggstöd.

  2. Åh, dessa bilbarnsstolar! Själv får jag tacka min lyckliga stjärna att jag är något vigare än ett kylskåp då vi kör med 3 barn 0-6 år i vår saab 9-5. Trots att bara 1 åker bakåtvänd så är det tufft. Ivår familj kan bara mannen köra för han får inte plats i mitten bak där jag måste sitta intryckt 🙂 om jag klagar? Japp, varje gång vi åker hela familjen 🙂 tycker att det ser ut som att du lyckats bra med stolarna. Inte ens i den bästa av världar lyckas man uppfylla alla kriterier i bruksanvisnignen till stolarna. Men då får man tänka att det inte är så länge sedan man körde med insatsen till barnvagnen i baksätet, med bebis i, så sämre blir det iaf inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *