Ultraljud!

Igår var det dags för ultraljud, det som alla erbjuds runt vecka 17 i graviditeten. Eftersom Militärpappan fortfarande är på övning och inte kunde följa med så tog jag med Fina Lina istället. Både skönt och lite roligt att dela stunden med någon. Militärbebisen sprattlade med armar och ben och verkade vara på gott humör där inne. Skönt!

Allting såg bra ut och jag fick ett slutgiltigt beräknat förlossningsdatum. Detta var mitt tredje, men inte sista ultraljud och för varje ultraljud jag gjort har datumet för beräknad förlossning flyttats fram en aning. Sista budet låg på den 29 februari(!) Ja, det är ju skottår nästa år… Fast igår fastställdes att det är den 22 februari som gäller. Skönt, tycker jag. Jag är alltså i graviditetsvecka 18 nu.

Vecka 18… Galet vad tiden bara flyger förbi! Snart har ju halva graviditeten gått och jag som knappt ens känner av att jag är gravid! Men av erfarenhet vet jag att den stunden kommer och jag njuter av mitt nuvarande ganska bekymmerslösa tillstånd i graviditeten så länge den varar.

Eftersom jag låg inlagd ett bra tag både före och efter förlossningen med Elise så kände barnmorskan som utförde ultraljudet igår igen mig och jag henne. Jag har ju träffat de flesta som arbetar på förlossningen vid det här laget och eftersom det bara är drygt ett år sedan Elise föddes så är jag ihågkommen av de flesta. När jag gick från ultraljudet igår sa barnmorskan och jag till varandra att vi inte skulle ses en dag före den 22 februari 2012!

image

Militärbebisen flaxandes i Militärmammans mage

image

Militärbebisen i 3D. Jag fascineras fortfarande! Tänk att den här lever inuti mig…

11 thoughts on “Ultraljud!

  1. Ultraljud är ju så häftigt! Vi har varit på tre stycken förutom rutinultraljudet, och jag är bra sugen på att tjuvkika på bebis en gång till 😉

  2. Åh det är så spännande när man får se sin krabat i magen 🙂
    Vi har köpt en Acta Graco Quattro Tour fast inte hämtat den ännu. André mötte en kvinna på cykelbanan innan sommaren som kom med en syskonvagn, han frågade vad den hette då han tyckte den såg bra ut och då sa hon att vi kunde köpa den fast de behövde den över sommaren. Så vi har bara testkört den lite på deras trädgård 🙂 Men det känns bra och billigare kommer vi nog inte undan heller. Selma tycker mycket om att gå så att lägga jättemycket pengar på en ny vagn vill jag inte eftersom vem vet hur längd hon är intresserad av att åka.

  3. Åh, så fint! En graviditet går så fort, swisch så är det dags för bebis att kika ut! Kan tänka mig att tiden går extra fort när man redan har en liten att ta hand om.

  4. Så fantastiskt! Undrar vad det är för filur där inne. När jag ser ultraljudsbilderna så blir jag lite avundsjuk, att gå på rutinultraljudet i v 18 var så otroligt häftigt tycker jag!

    Är Elise intresserad av din mage? Har ni sagt till henne att det ligger en bebis där i? Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *