Funderingar kring vinterkläder

När jag hämtade Elise på förskolan idag fick jag veta, av samma kvinna i 40-årsåldern som i förra veckan bittert försökte ösa över mig dåligt samvete (eller nåt) att Elise hade varit så glad och pigg hela dagen. Hon var deras lilla solstråle, som hon nu uttryckte det. Där ser man! Vad skönt.

Idag hade en ny liten flicka, mindre än Elise, börjat skolas in på förskolan och Elise hade hälsat henne så välkommen! Hon hade gått fram till flickan, böjt på knäna, lagt huvudet på sned och sagt ”HEEEJ”, sådär som hon gör. Vad roligt för Elise att det kommer fler minstingar. Jag tror att hon gillar det.

Jag hittade lite söta kläder till Elise på Cubus idag på lunchen men jag måste shoppa mer för att komplettera hennes garderob. Vad smutsig hon blir på förskolan! Det går åt två ombyten varje dag och det är jag inte van vid. Tvättmaskinen går på högvarv och jag hinner inte riktigt med. Å andra sidan hinner jag inte shoppa heller… så vi får se hur det hela slutar.

Nils mamma fick mig att börja tänka i andra banor när det gäller vinterkläder till Elise. Jag tänkte vänta med att köpa overall och istället kolla runt lite till innan jag bestämmer mig, men hon skrev att de var sena med vinterklädesinköp förra vintern och att det då var svårt att få tag i kläder. Hjälp, det hade jag inte alls tänkt på! För mig är det viktigt att ytterkläderna i vinter är riktigt bra, kosta vad de kosta vill. På Knösö förskola är de utomhus i stort sett hela dagarna och en så liten människa som Elise sitter ganska mycket ute.

Jag har siktet inställt på Didriksons men fick även beprövade tips om att Reima skulle vara superbra och aldrig någonsin läcka igenom. Jag gillar inte alls deras design på vissa overaller (men har efter ganska mycket letande på nätet nu hittat flera riktigt schyssta) och vet inte om jag vill lägga 1300 spänn på en overall för en säsong på något som jag inte riktigt tycker om. Om det nu inte visar sig att Reima är mycket bättre än Didriksons. Funktion går före design här hemma men kan man få både och är ju valet enkelt!

Ett tag funderade jag på att välja en neutral färg som svart eller blå, trots att jag gillar de lila och rosa mer, för att då kan ju nästa Militärbebis ärva den oavsett om det blir en flicka eller pojke. Sedan kom jag på att Militärbebisen säkert inte har användning för en overall, oavsett färg, mitt i sommaren… Så kan det gå när man har 1,5 år mellan barnen istället för hela år. Så det blir en färgstark en i alla fall!

Ge mig tips gott folk! Vad ska ni klä på era barn i vinter?

Didriksons Overall Kilimanjaro cerise

Overall

Överst: Didriksons

Under: Reima

19 thoughts on “Funderingar kring vinterkläder

 1. Vi kör på Didrikson, har en i bävernylon som är ärvd som extra ifa den andra blir blöt. Har ingen aning om det är rätt valt! Det är verkligen skitsvårt! Köpte en mössa från D också och den verkar jättebra!

 2. Gneis ska vara mycket populära. Och pojkar kan ha rosa om de nu skulle vara osedvanligt korta eller långa när vintern närmar sig! Jag blir gladast av Reima som du visar upp här. Polarn och Pyret är ju också populära när det gäller vinterkläder.

  • Såklart kan pojkar ha rosa! Men nej, jag vill inte sätta på min pojke den knallrosa från Didrikson, om jag kan välja. Militärpappan skulle totalvägra och jag tveka. Faktiskt. Den understa från Reima däremot är jättefin på båda, tycker jag!

   • Det förvånar mig. För mig är den inte könstypisk på något vis, den är rosa, och det är med all säkerhet en funktionell overall. Det går före problemet pojke och rosa alla gånger för mig. E har rosa regnställ. Regnar inte in ändå.

 3. Jag har ju inget barn att klä på men jag kan ju komma med ett utlåtande gällande färgvalet 🙂 Jag gillar den som är underst. Jag gillar mer många ögonsköna färger tillsammans 🙂 (ögonsköna är färger som man inte blir överstimulerad av i sinnet typ. Den rosa faller lite under den kategorin hos mig).

 4. Jag har fått tipset om att det kan vara bättre att ha två något billigare overaller än en dyr. Vi har haft turen att få vinterkläder som kompisarnas barn vuxit ur, så jag tar tacksamt emot utan att kolla på märke eller färg. Men även för mig är det ”lättare” att klä en flicka i blått och grönt än en pojke i rosa.

  Som svar på din fråga varför jag inte kan träna, så kunde jag fram till vecka 18 någonstans röra mig hyffsat obehindrat. Sen började jag få ont i ligamenten som håller upp livmodern när jag gick för fort och för långt. (kändes som kraftig håll i underdelen av magen) Efter ett par veckor till så började det göra ont när jag cyklade till jobbet och nu får jag gå jättelångsamt för att inte få ont när jag går från parkeringen upp till jobbet. Så ligament som stramar i kombination med foglossning gör att det tyvärr inte ens är tal om promenader ;(

 5. Jag har haft pop till love varje år, inköpt på kosta juli månad. Nu ska Signe ha Loves gamla och jag hoppas den håller. Men jag har aldrig varit missnöjd med pop. I år testar vi lindex märke fix, har hört att dom åxå ska var bra och kostar 799 kr.

 6. Vi är supernöjda med didriksson! både overall, regnställ och skaljacka och byxa! reima är jag mindre nöjd med den byttes ut omgående tyckte ballongmodellen vart så klumpig.

 7. Jag har har ett termoset och en overall till Lenox. Så han kan få helt torrt på sig om de exv går in o fikar. Jag hade satsat på två billigare än en dyr.

 8. Vi har ytterligare en overall från Mc Kinley som verkar bra, som vi fått ärva. Tack!
  Dock känner jag att en overall inte är tillräckligt som många av er skriver. På förskolan säger de att det räcker att ha en overall där – under förutsättning att den går att torka i torkskåp.
  För mig är det inget alternativ att köpa två halvbra overaller. Den ena måste vara super på alla sätt! (med hänsyn till Elises förskolas stora utomhustänk) Det känns lyxigt att ha fått ärva en overall!

 9. Mitt tips är att köpa second hand , typ Reima, Didriksons eller Lego. Spådisar sliter ju inte på sina overaller som stora barn gör och kan gott användas i minst två år. 🙂

  Ps. Om du köper en mörkare färg behöver du inte tvätta så ofta ;P

 10. Båda var fina! Rent utseendemässigt tycker jag Reiman var snyggast. Fattar faktiskt inte varför vinterkläder är så förbaskat dyrt. Antar att de är lite mer avancerade än t.ex. en vårjacka men ändå. Hade man haft flera barn som behövde nytt hade man ju blivit ruinerad.

 11. Hej!
  Erfaren 3-barns mamma här;-) Har testat massor av olika ooveraller… Jag har använt Reima, Molo och Didrikson (bla) och kan säga att Reima är min och barnenen favorit. Förra året blev det ingen eftersom de hade rätt fula färger och mönster. I år blir det dock Reima igen! Håller tätt och varmt. Jag har två flickor tätt(och en större pojke) men de är helt olika i kroppsbyggnad. Den stora (2½) får ha Molo för den är lite rakare/smalare i modellen medan minstingen (som är lika gammal som Elise) har Reima. Hon är lite grövre och rör sig HELA tiden.

  Jag gillar Reima så mycket att jag har några ärvda overaller som jag använder hemma eller om de andra tvättas.

  Jag upplever det som om de trivs i ballongmodellen – den sitter inte åt utan är luftig. Har de underställ eller fleece under blir det inte trångt.

  Lycka till!

  /Josephine

 12. Hej! jag har didrikson till mina två pojkar. Jag har gjort så att på våren o sensommaren letar jag på alla sajter på nätet o köper den förra vinterns modell..billigare. Jag tror att det var förra året didrikson va bäst i test..och då köpte jag den men på rean.som min ena son kan ha nu i vinter. Jag har även åkt till Kosta outlet där dom är billigare..dom har inte så mycket overaller men jacka och thermobyxor. Det är smidigast med overall när dom är små. men jag har en uppsättning jacko o byxor med. Min store sons dagisfröknar sa vid ett tillfälle att dom önskade att dom andra barn oxå hade bra overaller som min pojk. Jag har vart jättenöjd med Didrikson. På våren och hösten nu så kör vi på deras softshell oxå. var i kosta häromdagen och så att dom hade en uppsjö av softshell i alla möjliga färger. Så jag ska åka dit snart o köpa jackor som dom kan ha i vår .. billigare. Jag såg det senaste testet..o såg att kappahls overall låg jättebra till. Blir väl lite att man snöar in på ett spec märke. jag har ju redan köpt allt..så jag såg testet försent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *