Ur en barnledig mammas dagbok

Sovmorgon till halv nio. Vaknade i ett tyst hus. Med en stor grå hund bredvid mig. Åt frukost länge. Läste bloggar. Pratade telefon. Ostört. Promenerade med hunden. Cyklade i snön. Sprang intervaller i backe med sex mammor till. Kräkkänsla mot slutet. Underbart!

Duschade varmt och utan stress. Piffade till mig lite. Blev upphämtad av Finaste grannen. Åkte till stan. Fick hjälp av butiksbiträdet med klädval. Dissade hälften. Kände mig som 55 år. Vågade prova saker jag aldrig skulle titta åt själv. Fint! Köpte. Tittade i butiker. Hämtade kläder hemma hos en mamma som jag fyndat till Elise. Visade sig vara ett kap!

Tog en sen lunch på stan. En latte i en mugg i bilen. Handlade lite. Mjölk. Grapefrukt. Fitnesstidningen. Och tändblock så jag kan få eld i spisen. Blev hemskjutsad.

Ska strax göra mig i ordning. Ska träffa mina finaste vänner ikväll. Äta mat. Dricka vin. Och vatten. Prata. Skratta. Mysa. Ska snart sminka mig i lugn och ro. Kanske fixa håret. Kanske ta ur det där rosa hårbandet med rosetter. Ta ett annat. Eller inget alls. Lyssna på bra musik. Högt. Smutta på ett glas vin. Invänta Vackerbästis.

Sen kan kvällen börja!

8 thoughts on “Ur en barnledig mammas dagbok

  1. Hmm… det är ju nästan så jag funderar på att skicka iväg maken och ”alla” barnen en kväll eller så… 🙂
    Sovmorgon och lite lugn skulle ju inte vara helt fel! Fast det räcker nog att vara hemma och arbetslös utan sjuka barn några veckor så hinner jag nog ”vila upp mig” (läs: få gjort allt som blivit kraftigt nedprioriterat), nu när alla tapeter äntligen är på plats!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *