Utmaningen: Första veckan (graviditetsvecka 34)

Ja, nu är första veckan av Lofsans Challenge, som jag försöker hänga med på, till ända. Mina mål med hela tioveckors-utmaningen, eller mer tills-jag-föder-utmaningen är:

Specifikt – Bli av med mitt sockerberoende, bibehålla styrkan i kroppen, fortsätta träna kondition.

Mätbart – Träna tre styrkepass i veckan + fem konditionspass i veckan på minst 40 min vardera. (Promenader, cykling eller simning).

Accepterat & Attraktivt – Begränsa godsaker till en gång i veckan, äta mer protein vid alla måltider och minska något på kolhydraterna. (Absolut inte ta bort, men just nu blir det lätt alldeles för mycket av den varan)

Hur har det gått vecka ett?

Träning: Jag har tränat två styrkepass (mål: 3st), men har lyckats få med hela kroppen på de passen. Jag har tränat tre konditionspass, promenader på 90 min vardera = 270 min. (Mål: 5 st på 40 min vardera = 200 min.)

Kost: Jag har ätit godis eller annat onyttigt sött tre dagar denna vecka (mål:1 dag). En klar förbättring från veckan innan och mängden är mycket mindre, t ex en chokladboll en dag, men det ”förstör” ju ändå en dag här i challengen, om ni förstår vad jag menar?. Jag har ätit mer protein till samtliga måltider och samtidigt dragit ner på kolhydraterna. Jag äter efter det ungefärliga upplägget 1 näve kolhydrater, 1,5 nävar protein och massa grönsaker, plus fett om det fattas i proteintillbehöret, både lunch och middag.

Känsla: Jag har prioriterat studier framför träning denna vecka och så får det vara. Jag är hiskeligt trött och har varit tvungen att vila (alltså sova) alla dagar mitt på dagen i ett par timmar. Dessutom har jag fått väldigt ont i ljumskarna, antar foglossning, och efter en promenad haltar jag och reser mig helst inte upp alls på ett bra tag. Med allt annat jag hunnit med känner jag mig ganska nöjd med veckan som passerat. Jag vill inte heller vara för strikt mot mig själv nu innan förlossningen för efter den ska jag komma i mitt livs form och då gäller det att inte fuska alls!

Mål inför nästa vecka: Variera konditionsträningen och göra annat än att bara promenera som sliter mycket på min kropp samt att bara äta godis eller annat onyttigt två dagar. Det är ju inte alltför stramt hållet!

2 thoughts on “Utmaningen: Första veckan (graviditetsvecka 34)

  1. Jag borde ha dina målsättningar, främst med vilan faktiskt. Men nu biter jag ihop för sista veckan på jobb och hoppas all tid i världen finns att sova sen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *