VAB-måndag

Som många andra, i alla fall bloggare, är jag hemma och VAB:ar idag. Kräksjukan härjar här i Karlskrona och många på förskolan, både barn och pedagoger är sjuka. Elise har varit bra i helgen men igår kväll, trots dubbel dos hostmedicin, hostade hon som bara den! När Militärpappan tog upp henne efter ett tag kräktes hon ner hela honom. Det var mest slem, så hostmedicinen hade ju gjort sitt, men hon sov inte jättebra i natt och är inte förskolepigg efter förra veckans mag- och kräksjuka då hon fortfarande bara petar i maten.

Imorgon ska vi träffa en läkare på barnkliniken för uppföljning av Elises förkylningsastma som vi låg inlagda för, för en månad sedan ungefär. På onsdag hoppas jag kunna lämna henne på förskolan igen, en stund i alla fall.

Det var skönt att komma ut lite!

Det var skönt att komma ut lite!

Hej!

Hej!

Vi har varit ute en sväng med Vackraste hunden idag och Elises lycka var total när vi stannade vid lekparken för att gunga! Annars har vi mest lekt här inne, sovit två och en halv timme och ritat med tuschpennor. Elise har blivit vansinnig så fort hon inte fått göra precis det hon önskat, som idag mest bestått av att vilja sitta på köksbänken vid fönstret och rita med tuschpennor. Som ni säkert förstår har vi inte kunnat sitta där precis hela dagen, för jag måste ju stå bredvid så hon inte trillar ner… så det har varit ett himla liv här emellanåt idag. Fast vi har haft mysigt också!

Ikväll när hon skulle bada läckte nästan allt vatten ut på golvet i badrummet så jag antar att det är stopp i avloppet eller liknande. Drygt, tycker jag som är ensam denna vecka med och inte har energi att börja felsöka och rensa avlopp efter halv åtta på kvällen när Elise har somnat. Snällaste Militärmorfar kommer förbi en sväng imorgon och kollar på det för att underlätta för mig. Tack!

One thought on “VAB-måndag

  1. Åh, stackarn. Och där kom jag på att vi totalt glömde ge A sitt ventoline innan hon gick och la sig. Och nässpreyen. Och näsdropparna. Snacka om att vi inte hängde med i svängarna, tur var det väl att jag iaf hann hejda henne i dörren och övertala om att en ny blöja var skönast innan hon for i säng.
    Och nog för att hon är lätt att lägga i vanliga fall, men kl 19 hör inte till vanligheterna.

    Hoppas hostan ger med sig, att återbesöket på sjukhuset ger några bra svar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *