Val av våtdräkt inför Kustjagaren

Så var det det här med våtdräktsval inför Kustjagaren i sommar. Jag har funderat, läst på och tittat på andra som kört liknande lopp och funderat igen. Min kompis Sofia, även hon Militärmamma, ska med köra Kustjagaren och har köpt en våtdräkt från 2XU som jag fått låna för att testa om den passar mig. Vi väger lika mycket och är lika långa men har olika kroppsbyggnad. Hennes våtdräkt satt bra men var väldigt enkel att ta på och jag har ju hört och läst att det ska vara värre med det där för att den ska sitta bra i vattnet och vara till hjälp snarare än tvärt om som det annars lätt kan bli, visst.

En del tipsar om att ha våtdräkt med korta armar och ben för att lättare kunna springa obehindrat och för att inte bli för varm. Våtdräkten kommer att vara på hela loppet. Jag vet dock att jag är väldigt frusen av mig och blir jag för kall så kan jag ändå inte ta mig fram i vattnet. Dessutom behöver jag träna utomhus  hela våren och då är det av yttersta vikt för mig att ha en heltäckande dräkt för då är vattnet inte ens ljummet!

image

2XU-våtdräkten kändes smidig och mjuk när den var torr på land, för det är ju så jag har provat den. Dock fanns inte den storleken jag önskade på wiggle.uk.com där den kostar ungefär halva priset mot på andra ställen. Jag valde mellan den och en Orca S4 som enligt storlekstabellerna borde passa min kropp bättre, vare sig jag går upp eller ner några kilo, så jag har nu beställt en sådan.

Sen får vi se hur varm jag känner mig och hur jobbigt det är att springa i en heltäckande dräkt. Kanske får jag modifiera den lite inför loppet eller rent av köpa en kort variant. Det tar vi då…

På alla bilder och filmer jag sett från liknande lopp som Ö till Ö, Ö-loppet och Amfibiemannen har de flesta tjejer just heltäckande våtdräkter. Funderar över anledningen.

3 thoughts on “Val av våtdräkt inför Kustjagaren

  1. Wiggle.uk är en grym sida! Jag köpte mina skor därifrån nu också och de har väldigt bra pris på mycket saker! 365 dagars ångerrätt också. Det var synd att dräkten inte fanns där, hoppas du blir nöjd med den du nu köpte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *