Vansinniga barn och kyrkbesök

image

Tilia och jag har besökt Övermormor och hennes väninnor i kyrkan i Eringsboda där de idag ställer ut fina saker från femtiotalet. Tilia ville gärna leka med dockskåpen, kaffeserviserna och en fin gammal kulram. Det ville inte jag. Eller tanterna.

image

Hon vet vad hon vill, min finaste 1,5-åring. Eller så vet hon i alla fall vad hon inte vill. Eller så är det bara jag som inte förstår vad hon vill och inte? Det måste väl vara någon fas i den här åldern, för vissa minutrar står hon bara inte ut med mig! Och jag med henne.

Igenkänning någon? Säg ja, snälla.

17 thoughts on “Vansinniga barn och kyrkbesök

 1. Oh, ja! Här hemma är det likadant med vår 1,5-åring. Tror knappt hon vet själv vad hon vill ibland. Men jag tänker som du att det går väl över. Hoppas du mår bättre förresten och att du börjat klättra uppåt igen. Om det är nån som kommer igen så är det du.
  Kram!

 2. O ja, om jag känner igen mig! Tror att mycket beror på frustration hos 1,5-åringen. Min vill så gärna uttrycka vad han vill och känner, men det finns ju ingen på jorden som förstår vad han menar. Så då blir det mycket skrik, gråt och tandagnisslan. Men de växer, utvecklas och plötsligt går det att kommunicera. Tills dess är det bara att stå ut och nicka medlidande i samförstånd när man träffar en annan mamma med en 1,5-åring 😉

 3. Nu är det ju ett par år sen vi var där med Lillebror, men nog känns det bekant! Jag ler lite för mig själv när jag hör andra protestera i tex affären, för jag vet ju hur kul det är… o så är det lite skönt att höra att det inte bara är ens egna ungar som beter sig…
  Hur var E i samma ålder? Vår Storebror var så skötsam o noggrann, Lillebror är precis raka motsatsen…

  • Hihi… Skönt att det verkar gå över då, för de flesta. =) Dålig koll på Elise. Måste kontrollera!

   • Kanske är det småsyskonen som kommit på att man får mest uppmärksamhet så?
    Nu är vi i en rolig fas med Storebror, där nästan allt han gör som irriterar mig är sådant som jag nånstans långt bak i huvudet vet att jag själv gjorde… får man tillbaka för vad man själv utsatte omgivningen för eller?
    😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *