Vardagsknep för mer tid

image

Det var för halt idag så cykeln fick stå kvar hemma och jag åkte med i bilen till jobbet istället. Det har jag försökt kompensera med att gå extra mycket under dagen och ikväll väntar löpning med Läkaremamman. Det har regnat hela eftermiddagen så jag hoppas på mindre halka imorgon.

Igår lagade jag kreolsk gryta till middag med köttiga cabanosskorvar men istället för fläskfilé tog jag fram en bit älgkalv från frysen. Det funkade kanon det med! Vi är överlag ganska dåliga på att äta mat från frysen och har mycket viltkött som passar perfekt i mustiga grytor som ju är så gott när det är lite kallare ute. Grytan igår blev kanongod och räcker i flera dagar antagligen… bra för då slipper vi laga mat alla kvällar under veckan.

För att lösgöra tid att umgås med barnen när vi hämtat från förskolan lagar vi oftast bara mat två dagar måndag till torsdag och så äter vi den i två dagar. Det blir lite olika upplägg beroende på hur veckan ser ut men kan till exempel vara så att vi lagar en rätt på måndagen som vi även äter på onsdagen och så lagar vi en annan rätt på tisdagen som vi äter på torsdagen med. Militärpappan är för tillfället ledig de flesta fredagar och då har han och barnen tid att laga middag tillsammans som oftast är någon extra efterlängtad rätt!

Hur löser ni vardagsstressen i er familj?

4 thoughts on “Vardagsknep för mer tid

  1. Vi brukar laga mat varje dag, men ofta är då Meja med och hjälper till, det blir lite eftermiddagens aktivitet efter förskolan om de varit där. Och tricket för att lösa stressen är MATLISTA. Hade aldrig hunnit med matlagningen (inte bra sådan i alla fall) annars.

  2. Jag jobbar kortare dagar ti-fre så då går jag och barnen hem och leker och lagar mat. Vi är hemma runt halv 4 och maten brukar stå på bordet runt 5. Antingen har vi gjort matlista eller så händer det att vi börjar med att gå till affären tillsammans barnen och jag för att handla kvällens mat. (De är sällan med och storhandlar så det är bra med lite ”affärs-träning” ibland). På måndagar när jag jobbar lång dag och vi är hemma strax före 5, har vi stående middagsdejt hos mormor och morfar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *