Vardagsmat: Kycklinggryta

Caroline kom med en bra idé för att få lite mer inspiration till vardagsmatslagandet. Ni vet de där fem till tio rätterna man kör på olika veckodagar i ett par månader innan man tar sig för att leta upp en ny att införa. Eller är det bara vi? Så denna vecka är vi flera stycken som lägger upp ett recept om dagen på våra bloggar under temat vardagsmat. Inte krångligt att tillaga och som går hem hos de flesta i familjen. Med Carolines idé får jag förhoppningsvis många nya förslag på maträtter att testa och kanske införa i min vardagsrepetoar! Kanske blir du också sugen på att testa något nytt?

Idag presenterar jag Kycklinggryta:

Till 4 portioner behöver du…

3-4 Kycklingfiléer

Salt och peppar

1 Hönsbuljongtärning

3 dl grädde av valfri sort

5-10 st skivade champinjoner

1 Röd paprika

1 Gul paprika

Tärna kycklingen och stek i smör. Salta och peppra. Blanda i resterande ingredienser, utom paprikan och låt koka lätt i 15 minuter. Mot slutet av koktiden stoppar du även i paprikan.

Servera med ris och sallad.

Jag gillar denna rätt för att den är god och går snabbt att svänga ihop. Jag använder alltid 40% grädde och riktigt smör, tror inte på light-varianter… Men rätten fungerar ju lika bra med det, om man nu vill. Själva kycklinggrytan är klar samtidigt som riset, ca 20-25 min. Med minimal insats.

Caroline lagar Stark korvgratäng

Susanna lagar Laxpasta med apelsinsås

3 thoughts on “Vardagsmat: Kycklinggryta

  1. Tänk om jag skulle lägga upp vad jag äter, McDonalds och pizza.
    Dopet är den femte september så nu är det full fart att planera allt. Mat, (nej inte McDonalds eller pizza )tårta och alla inköp som dukar och grejer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *