Finaste snorungen

Idag har jag jobbat hela förmiddagen och Elise fick följa med, såklart! Jag och Chefen höll föredrag för facket om generationsklyftor och hans dotter var med och passade Elise emellanåt. Så gulligt av henne! När jag skulle prata en längre stund satte jag Elise i BabyBjörnen och babblade på. Hon sov. Så rolig var tydligen jag att lyssna på! Tur att de andra åhörarna lyckades hålla sig vakna…

Natten har varit den värsta hittills sedan Elise kom till världen. Såklart, eftersom jag skulle jobba idag och behövde vara lite utvilad… Men hormoner säger jag bara, vilket fantastiskt påfund! Jag känner mig trött först nu vid fyra-tiden, fast dödens trött, kanske jag borde tillägga.

Elise har varit ganska snuvig nu i snart tre veckor. Vi fick rådet av BVC, för tre veckor sedan, att använda näsdroppar med koksaltlösning då det är skonsamt och inte går att överdosera. Dropparna har funkat bra och vi har använt dem främst inför natten de kvällar det verkligen låtit snörvligt i den lilla näsan. Men i natt, herregud, vilket snörvlande! Det var så att hon vaknade av sina egna näsläten och verkade nästan få lite panik av att inte få så mycket luft genom näsan, utan måste bara kännt något som for upp och ner i näsgångarna.

Hon vaknade ca en gång i timmen och gallskrek! Vi var båda uppe och gav henne mer näsdroppar och försökte få henne att somna om, matade och försökte och försökte… Vid halv fyra gav jag upp och tog med mig Elise ner och satte mig i soffan med henne på bröstet (med huvudet upp) och sådär satt vi tills klockan slog halv sju och vi var tvugna att göra oss iordning för dagens äventyr. Behöver jag säga att det inte bara är jag som snart däckar?!

På vägen hem från jobbet köpte vi en nässug på Apoteket. Militärpappan använde den på henne nu när vi kom hem och jag trodde att hon skulle skrika av obehag. Det ser ju liksom lite obehagligt ut det där… Men min finaste unge ligger på skötbordet och skrattar när Militärpappan suger ut snor från hennes näsa! Hoppas det hjälper. Vad brukar ni göra åt snoriga spädbarn?

Nu äter Elise och Militärpappan slänger boll i skogen med Vackraste hunden, så att vi alla kan vila en stund sen. Det fanns ju en viss fyrbent, grå och galen varelse i denna familj som absolut inte drabbats av denna enorma trötthet! Gissa vem.

4 thoughts on “Finaste snorungen

  1. Jag droppade ner bröstmjölk i näsan på Mathilda när hon var snuvig, och för henne hjälpte det. Bröstmjölk funkar till det mesta, torr hud, prickar, skorv, myggbett, snuva mm. Lycka till!! Vet hur det känns när man är så där bedövande sömnig!! Kram!!

  2. Cebastian hade ettläte liskom bakom näsan och det gick inte att suga ut. Ibland hjälpte det med droppar.Och lätet varnär han låg ner. Men nu har det bbara försvunnit, precis som läkaren sa att det skulle göra.
    Får du också dåligt samvete föratt du inte gör lika mycket med hunden nu?

  3. Åh, nu fick jag VÄRSTA flashbacken till tiden då Elliot var nyfödd – minns hur vi kämpade om nätterna med den jäkla snorsugen och saltlösningen… vet inte om det någonsin hjälpte riktigt, förutom när han helt enkel nyste ut några STORA snorkråkor ett par gånger *skratt*
    Men visst är det jobbigt när man är mitt i det och de inte kan andas ordentligt :/

  4. Isak har faktiskt inte varit snuvig en enda gång än! Han hade dock mycket fostervatten kvar i näsan när han föddes och då använde vi såna näsdroppar. Men jag har hört att nässug ska funka helt fantastiskt så vi ska nog skaffa en sån. Skriver från mobilen nu, kan läsa andras bloggar men kan inte uppdatera min egen… Men på söndag el måndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *