Vardagsmotion

image

Att stiga upp kvart över fem har sina fördelar tycker jag. En av dem är att Tilia somnar lagom till Elises förskolelämning vid åtta och mina barn har alltid sovit bra i vagnen på promenad!

Idag är det höstlikt väder med regn som droppar och det är kyligt om näsan. Jag älskar luften dessa dagar för den är så frisk och lätt att andas! Fast när regnet ökade något i styrka och båda barnen gnällde innan vi kom iväg, kom lusten krypande att istället ta bilen just idag.

I nästa andetag lyckades jag tala mig själv tillrätta genom att tänka på fördelarna med att promenera: Vi får frisk luft, Tilia sover bättre, hunden blir rastad, jag bidrar till en bättre miljö, jag kan kika på alla fina hus och trädgårdar längs vägen OCH det som nästan alltid får mig att gå igång; Jag får vardagsmotion!
Det gäller att ta alla tillfällen i akt och att se det som en möjlighet till motion. Jag försöker alltid få till så mycket vardagsmotion som möjligt. Och jag passar ju såklart på att gå längre än till förskolan när jag ändå är ute. Idag går jag till affären och köper en ost, det tar ungefär en timme.
image

One thought on “Vardagsmotion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *