Varför hostar man på natten?

Nu har jag blivit riktigt ordentligt hostig och har väldigt ont i halsen. Somnade halv tre i natt, sittandes, för att hostan var något bättre då. Jag förstår inte att Militärpappan kan sova i samma rum, men det är tur det för gästrummet var ju upptaget.

När jag kände mig lite bättre runt lunch körde jag och Syster Yster till Landet för att få plugg-ro. Jag har även passat på att sova ett par timmar. Utan ett endaste host. Hur är det möjligt, undrar jag? Varför hostar jag hela nätterna men kan ligga ner och sova under dagen utan att hosta? Mycket märkligt.

Jag har iaf införskaffat hostmedicin, Bisolvon, som jag kunde ta enligt apotekspersonalen och innehållsförteckningen. Jag tänker bara ha det till natten för att få sova. Erfarenheter eller tips, någon?

2 thoughts on “Varför hostar man på natten?

  1. Samma här! Har småhostat lite på dan men hur mycket som helst på natten och ont i halsen! Satt oxå och ”sov” och har suttit ute i soffan mitt i natten. Jag trodde ju varje dag att hostan gett med sig så jag tog inget bisolvon men varje kväll kom den tillbaka! Å så tog jag bisolvon då = hosta hela natten! Jag har bara kunnat vänta ut det, tyckte inte att så mycket annat hjälpte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *