Yrsel

Nu har vi haft en massa besök och själva varit bortresta hela familjen, så vi bestämde oss för att vara bara vi i helgen. Bara jag, Militärpappan, Elise och Vackraste hunden. Dagarna går så fort trots att i alla fall mina dagar är betydligt längre än förut! Hur går det ihop?

Jag äter Cetirizin, en tablett som motverkar allergi. BTW är jag inte allrgisk mot något enligt konstens alla tester, men om jag inte äter den så kliar det galet mycket i näsan, ögonen och efter ett par dagar även på hela kroppen, typ i handflatorna, i ansiktet och på fötterna… Jag är ett mysterium. Jag vet. Och jag är trött på det, tro mig. Äter jag en tablett Cetirizin om dagen så kan jag leva som vanligt, utan kli. Men, nu var det någon som efter två veckors amning kom på att man inte får äta den när man ammar… Så jag fick en annan medicin, Tavegyl. En sådan som man blir dödligt trött av. Jag har inte ork att bli tröttare. Inte nu, tänkte jag, och svalde en tablett igår.

Det gör jag inte om på ett tag, om jag säger så! Frågan är hur länge jag kan hålla mig? Jag får helt enkelt klia tills jag blöder, kanske till och med förblöder, för det var en otäck tablett, den där Tavegylen!

Jag sov typ hela dagen, kvällen och natten och var helt groggy den ”vakna” tiden. Jag var så trött och liksom borta att jag nästan grät för att jag inte orkade amma. Av natten kom jag knappt ihåg något alls, mer än att jag låg ner på sidan och ammade med Elise liggande i sängen. Jag vet inte hur mycket hon åt, för jag sov, var helt borta.

Känner även att min blodtrycksmedicin är för hög dos på för tillfället. Jag svimmar nästan av att resa mig upp när jag suttit eller legat ner. Jag vågar inte bära på Elise för jag är rädd att falla ihop och skada henne. Så, Militärpappan får ge mig henne när jag väl satt mig på plats. Säkrast så.

Får se om jag kan stå ut tills på fredag då jag har tid för kontroll av trycket, eller om jag går till vårdcentralen och sätter mig sönderkliad med alla 90-åringar för att få trycket taget redan på måndag. Lutar åt det.

Annars har jag blivit jävligt bra på att göra typ ingenting, måste jag säga. Kanske hade läkarna som gett mig mina medicindoser det i åtanke när de skrev ut alla dessa piller till mig… Man kan ju undra?.

Kanske skulle ta och skriva lite förlossningsberättelse i detta helt galna oväder som härjar utanför dörren. Det lär ju ta ett tag, för min journal från förlossningen blev till en hel pärm!

9 thoughts on “Yrsel

 1. Vad jobbigt när man inte tål en tablett som man behöver, hoppas det löser sig.
  Jag ser också fram emot att läsa din förlossningsberättelse.

 2. Jag rekommenderar att du istället tar Kestine 10 mg (receptfri) för de tar jag trotts att jag ammar!! Enligt min BM är det ok trots man inte ska äta egentligen några piller, men grejen är ju att om inte jag som mamma mår bra då kommer ju inte mitt barn må bra i vilket fall som helst.
  Lycka till!!

  Och det är jättekul få hänga med i ert liv som nyblivna föräldrar!! Känner ju igen så mycket!

  MASSA VARMA KRAMAR!!
  Och krya på dig!
  Jenny

 3. Jag har den också, tavegylen! Den är livsfarlig. Jag har den också, mot tillfälliga allergibesvär, trots att jag inte heller är allergisk. Pillerknaprarna, haha… Suck!

 4. Cebastian kan vara lite mammig även om jag inte ammar. Men jag tror de har nåt med mognadsfaser att göra. Sen är det ju jag som sköter honom mest med tanke på att Henrik jobbar så mycket.

 5. Fy f*n Frida… Det är heeeelt otroligt, allt du varit med om! Hoppas verkligen det är lugnt nu och att det blir bra tillslut. Ser fram emot återträff med föräldragruppen och få träffa din lilla Elise! 🙂 Kram på dig!

 6. Åh, du är inte ensam – jag har besvärats av denna pollen-skit sen i juni, men nu börjar det äntligen avta.
  Och jag HATAR också den där tröttheten man får av Tavegyl, kombinerat med amningshormonerna gör det ju en extra dimmig i huvudet, hehe!

  (Men – som nån annan sa så anser tydligen många barnmorskor att det är OK att ta de ”vanliga” tabletterna nån gång ibland. Jag har gjort det ibland i nödfall…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *