Uppstyrd simträning

image

Idag startade kursen i crawlteknik som jag går genom jobbet. Det är en elitsimtränare som håller i utbildningen så det känns som att vi alla ges stora förutsättningar för att bli bättre. Det är jag och fem grabbar som alla har något mål i närtid där bra simteknik är till en klar fördel, flera som ska köra Kustjagaren,  någon klassikern och någon annan ett triathlon.

Efter genomgång och uppvärmning tränade vi benspark med platta i händerna. Vi tränade på tekniken med att sparken ska komma från höften och så på frekvensen. Vi simmade sedan med fenor på fötterna och det var sjukt roligt! Plötsligt gick det supersnabbt (och var extra jobbigt för benen såklart)! Vi tränade armteknik med hjälp av paddlar, andningsteknik och på slutet fyra intervaller á 25 meter där varje 25:a skulle öka i fart.

Det var ett väldigt roligt pass där tränaren verkligen såg oss var och en och därför kunde ge direkt och riktad feedback så vi kunde utvecklas. Toppen!

Jag längtar redan till nästa simträning!

2 thoughts on “Uppstyrd simträning

  1. Jag trodde ALDRIG att jag skulle uppskatta simningen så mycket som jag gör. Det är med beundran i blicken jag står vid bassängkanten och kollar in tekniken på dom som kan simma. Coolt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *