Pannkakor på mandelmjöl och creamcheese

image

Pannkakor är något som jag aldrig tyckt särskilt mycket om. De flesta verkar barnsligt förtjusta i just pannkakor och sylt, ja i Försvarsmakten serveras det pannkakor varje torsdag som tradition efter ärtsoppan. Mina barn älskar pannkakor och frågar ofta efter det på menyn.

Idag hade jag och tjejerna mysdag eftersom jag var själv med dem efter jobbet och för att jag nyss varit bortrest hela helgen och åker redan imorgon igen… De önskade pannkakor och efter grönsaker, nötter och yoggi smällde de i sig pannkakor också! Dels åt de vanliga pannkakor som Elise gjort till största delen, för hon plockade fram alla ingredienser och bunke och mått och bad mig mäta upp mängden från mjölk, ägg och mjöl. Klart oväntat!  Saltet hällde hon i precis lagom mängd av och så vispade hon riktigt ordentligt så att jag senare bara skulle grädda dem i smöret i pannan.

Tänk så stor hon blivit! Tre och ett halvt och lagar pannkakor?!

Eftersom jag inte äter pannkakor för mjölet så gjorde jag en egen variant som barnen med åt lite av. Jag serverade med lite vispad grädde och bär. Mums!

Två portioner:
3 Ägg
150 g Creme cheese
Knappt 1 dl Mjölk eller Grädde
1,5 dl Mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
1 tsk Kardemumma
1/2 tsk Vaniljpulver
1 tsk Bakpulver

Blanda ägg, creme cheese och mjölk med elvisp. Tillsätt alla torra ingredienser och vispa igen till en slät smet.  Låt stå i 5 minuter. Grädda små plättar i smör i en stekpanna på medelvärme. Servera med bär och grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *