Ändrade planer

image

Elise och jag hade precis bestämt oss för att åka in en sväng till stan för att gå några ärenden när Krazy Karolina ringde och frågade om vi varit ute med Vackraste hunden ännu idag. Mitt svar blev ”Nej, inte de senaste två veckorna”… Hon hade spanat in en nedblåst gran i skogen ett par kilometer från deras hus och undrade om vi ville följa med dit och skaffa lite granris. Valet var lätt! In till stan och fixa ärenden eller gå skogspromenad med en vän och alla djur? Elise och jag ändrade siktet från stan till Lösen och tog bilen till Krazy Karolina och Madicken för att det skulle passa med mat- och sovtider.

Elise tyckte det var roligt att se Madicken och hälsade fint på henne där hon satt i sin vagn. Själva grejen med att vara ute i skogen är att Vackraste hunden kan följa med – och som hon sprang! Hon gjorde till och med Tisma glad idag och bara ett fåtal smygmorr hördes från deras håll emellanåt. Peppar, peppar…

image

Krazy Karolina letade fram skrindan från förrådet och vi tog med den ut för att kunna frakta hem granriset lättare. Elise tyckte om skrindan och undersökte den grundligt.

image

På vägen mötte vi Krazy Karolinas häst Leo och Elise blev salig, hon älskar ju hästar! Sen rymde Leo och hans kompis från hagen och vi fick gå en annan väg hem, med två hundar, två barnvagnar och en skrinda full med granris. På vägen mötte vi tre lösa hundar (hjälp!, men det gick bra), två lösspringande hästar och fem personer som skulle hjälpa till att fånga in vildhästarna. Phu! Allt gick bra tillslut och alla kom hem oskadda.

image

Elise fick såklart åka i skrindan en bit och det var populärt! Det var liksom inte mamma som drog…

image

… utan det var såklart Tisma!

image

Och Krazy Karolina höll i tyglarna.

image

När Elise kom på hur mysigt det var att åka skrinda efter en hårig fin hund, ville hon inte byta tillbaka till sin egen vagn, av någon anledning. Typiskt!

image

Vi träffade även några får i en hage. Elise sjunger mycket Bä bä vita lamm just nu och tittar på fåret Shaun och Lammet Timmy och så hämtar hon sitt lilla får i trä hela tiden för att visa upp och låta som. Hon är lite får-insnöad för tillfället, kanske man kan säga, så hon blev såklart väldigt glad och skrattade mycket när hon fick se en skock får IRL! Krazy Karolina har en kanin med och den var poppis bland både hundar och Elise… Jakthunden Undra fick såklart inte komma nära Stampe, men hon ville väldigt gärna, om jag säger så. Tisma där emot stod och nosade på kaninen som om det var en familjemedlem, vilket det ju i och för sig är – men ändå! Och kaninen lever!

image

Perfekt höjd på buren för en liten ettåring som gärna vill titta in till Stampe och säga hej!

5 thoughts on “Ändrade planer

  1. Vilken höjdare! Ja, kanske inte med rymda hästar och lösa hundar då. Just sånt här jag saknar i storstan, här finns inte riktigt samma lust att bara ge sig ut i skogen…
    Nu är vi i alla fall feberfria igen, så vi hoppas alla baciller håller sig långt, långt borta nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *