Garderobsbygge

Idag tog vi äntligen tag i den där garderoben som legat nedpackad i källaren i ett par veckor. Som jag har skrivit tidigare så ska vi ju fixa ett par rum på ovanvåningen, skifta på gästrum, Elises rum och Militärbebisens kommande rum. För att detta ska vara möjligt så behöver jag överge min walk in closet men det är ingenting som jag är särskilt ledsen över. Visst har det varit skönt att ha ett helt rum där alla kläder varit synliga och det mesta hängt på galgar, men samtidigt blir det lätt dammigt och så har solen faktiskt förstört ett par plagg som blivit bekta lite här och var.

Anledningen till att det tagit ett tag innan vi satte upp garderoberna är att vi fick tre av dessa garderober med i köpet av huset, garderoberna var nästan nya och bara använda i ett halvår! När vi renoverade sovrummet lade vi in ett massivt trägolv som var så tjockt att garderoberna inte fick plats längre. Så Militärpappan monterade ned dem och sågade av dem ett par centimeter och fick sedan sätta ihop dem ståendes igen, jävligt drygt! Vi har bara haft två av dem uppe och den andra har legat ned monterad i två år för vi har inte behövt den. Så nu köpte vi bara en garderob till och var ju tvungna att såga av även denna. Detta har varit Militärpappans sysselsättning under dagen medan jag och Elise och hunden har hållit oss ur vägen. Men se så fint det blev!

image

Garderoben är från IKEA. Stommen är Pax och dörrarna heter Birkeland.

På bilden är det fyra garderober och två av dem är Militärpappans. De andra två ska tillhöra mig och där kommer jag aldrig i livet att få plats. Punkt. Men tur att vårt hus är så himla stort då (184 kvm) och fullt av garderober och förvaringsutrymmen! Mina klänningar kommer att hänga kvar i en av garderoberna i det som kommer bli det nya gästrummet, för där finns två stora garderober och det räcker att gästerna får en av dem. Jag ska även komplettera med byrå, men jag har inte riktigt bestämt vilken ännu. Jag får plats med en byrå på min sida av sängen och har en gammal byrå stående i källaren (i bastun!, där den definitivt inte ska stå…) men den är i mörkt trä och det passar inte in i vårt sovrum. Jag är inne på att måla den vit för jag tror att den kan bli väldigt vacker, men allt sånt tar ju lite tid, ni vet.

Sen vill jag tillägga att vi nere i källaren har en garderob som man går in i och där hänger alla våra vinterkläder och massor utav skor, regnkläder och uniformspersedlar. Dessutom hade jag tänkt mig att rensa min garderob ytterligare nu när jag flyttar alla kläder. Jag har till exempel säkert tjugo par byxor som jag inte använt på flera år. Är de viktiga att behålla? Kommer jag sakna dem? Knappast! Jag ska vara hård mot mig själv när jag rensar så att jag bara har kvar plagg som jag verkligen tycker riktigt mycket om. Och så ska jag vara snäll mot mig själv samtidigt och ge mig tillåtelse att köpa nya kläder för att fylla upp garderoben igen sen! Sen när jag har fött Militärbebisen och blivit snygg igen!

11 thoughts on “Garderobsbygge

 1. Jag har också mycket kläder och har funderat på att köpa sådan där klädställning och ha stående i sovrummet typ, men valt bort det just för som du skrev att det kan bli solblekt och dammigt. Men min garderob får man snart spränga sig in i, hehe. Men ska tipsa min man om sådan där fiiiin som ni monterat upp, mycket snygg

  Ohhh tack för raderna hos mig, hur rar är inte du =D
  kramar

 2. Du ligger också på min bloglovin lista sedan du skrev första ggn, fastnade direkt. Men sedan lägger jag in vissa på min länklista och dem besöker jag oftare, för jag är inte alltid inne på bloglovin och jag kände idag då att dig vill jag besöka oftare =D

  Tycker också om din härliga blogg, vissa fastnar man för direkt

 3. Hahaha, nej Felix bajsar inte i 30 minuter än,,,, däremot flera gånger om dagen. Så förmodligen växer alla gångerna ihop till en enda när han blir äldre. Får dock lov att återkomma med info om vid vilken ålder det sker 😉

  Fina garderobsdörrar, de har jag inte sett på IKEA förut!

 4. Underbart med garderober ju! Vi har ju två walk-in-closets i vår 100 kvm mindre lägenhet (haha) men de verkar bli överfyllda med annat istället. För tänk vad man sparar på sig saker, främst kläder. Jag kommer göra en rejäl rensning när jag har plats och tid över. Och när kläderna inte passar längre. För jag gissar ju att det som sitter bra nu inte kommer göra det när väl Liten kommer ut. Fast på föräldrapenning har man ju iofs inte direkt överflöd av shoppa-snygga-outfit-pengar att göra av med, men lite nytt måste ju in.

  Själv längtar jag efter en sängstomme med förvaring så vi kan få bort lakan/handdukar ur hallens förvaring och istället få in i sovrummet. Då skulle jag ha plats för massvis med annat i hallen istället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *