Annandagen

Tomtegröt

Tomtegröt

På julafton var vi så mätta att vi inte orkade äta någon tomtegröt så jag och Elise kokade en egen laddning när vi steg upp idag. Dock var inga affärer i närheten öppna klockan halv sju en annandag och vi hade ingen mjölk hemma, så vi kokade gröt på grädde och vatten. Lite som att koka soppa på en spik, fast tusen gånger lyxigare!

Värsta fotbollsfantasten!

Värsta fotbollsfantasten!

Under eftermiddagen visades mycket fotboll på tv:n, visst. Elise satt bänkad i soffan med clementin i en skål och Militärpappan vid sin sida. Ska vi få en fotbollsgalning till i detta hus?!

Bus

Bus

Efter fotbollen bestämde jag och Elise oss för att åka in till stan för att kolla in mellandagsrean och lämna Militärpappan hemma så han kunde spackla gästrummet ett varv till. En utmärkt deal! Jag blev grymt besviken på rean, dem reade ju nästan inte ut någonting någonstans! Jag hittade i alla fall två klänningar till Elise och strumpbyxor till dem, fast de sistnämnda var inte på rea.

Jag letade efter en overall till Militärbebisen men hittade ingen som föll i smaken och det var svårt att veta hur tjock den skulle vara. Tillslut hittade jag en på Polarn och Pyret som jag tror blir fullt tillräcklig och kommer räcka länge. Den fanns bara i en storlek och är riktigt mjuk och mysig. Tanken är att Militärbebisen ska ha den när vi är ute på promenader i vagnen, inuti åkpåsen eller under täcket, så jag tror att den blir perfekt! Jag visar den i ett annat inlägg för jag har köpt ett par saker till åt Militärbebisen, fast igår, och begagnat.

Fika på stan

Fika på stan

Elise och jag tog en fika innan vi åkte hem. Vi delade på en skumrulle men åt bara innehållet, det där kladdiga och söta… De fina kläderna hon har på sig fick hon i julklapp av Farmor och Farfar, som för övrigt kommer hit och hälsar på imorgon! Jag ska laga fisksoppa och baka bröd och Målarfarfar ska förhoppningsvis hjälpa till lite i renoveringsrummet. Allt går typ tusen gånger fortare när han hjälper till, han är ju proffs!

Mysigast på hela dagen

Mysigast på hela dagen

Ikväll efter vällingen somnade lilla Elise i min famn. Jag lyfte över henne till Militärpappan så han kunde gå och lägga henne i sängen och jag kunde åka till affären, men då vaknade hon och grät och ropade Mamma, så jag satte mig ner en stund till och passade på att njuta med den finaste flickan på jorden!

3 thoughts on “Annandagen

  1. Verkligen finaste! Jag orkar inte ens öppna datorn idag, så trött är jag. Och underbaringen i det här hushållet tycker att det är överskattat att sova. Fast klockan är 22…. 🙁
    Spännande med lite shopping ändå, jag måste ju ta och inventera på riktigt snart!

  2. Hon är ju bara så söt lilla Elise =) Man blir alltid så glad när man kollar på dina bilder. Är du så duktig och tar en massa kort varje dag?
    Jag och lille James tog också en runda till stan igår men håller med dig, det var inget att ha. Riktigt besviken! Hittade lite till barnen men hade gärna hittat något till mig själv också för är så trött på min gamla garderob.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *