Till Militärbebisen

Jag lyckades komma över en babysitter och en bilbarnstol via Facebook och en vän vars barn som vuxit ur dem. Meningen var att jag skulle hämtat grejerna hemma hos henne utanför Malmö när jag ändå skulle ner och hämta syskonvagnen som jag tänkt beställa från en affär där, men nu blev det inte så av olika anledningar som jag inte orkar gå in på just nu. Men det kommer, jag lovar. Hon är i alla fall här ifrån Karlskrona och fick med sig sakerna i bilen när de åkte hit för att fira jul. Hur fantastisk är inte hon?! Men två små barn och allt som hör till så gör hon ändå plats åt dem sakerna i bilen. Jag är evigt tacksam!

Babysittern är från babyproffsen, modell Jupiter och är en sån som går att gunga och ställa i olika lägen i ryggen. Vi lånade en likadan åt Elise när hon var liten, av ett par vänner och den var verkligen jättebra men de har en egen liten tös som använder den nu.

När Elise kom till världen fick man låna babyskydd alldeles gratis av vårt landsting men de slutade med det nyligen, det blev väl för dyrt antar jag. Det vi köpte nu var babyskyddet Acta Graco Logico med bottenplatta så man bara klickar fast skyddet lite smidigt. Båda sakerna var som nya! Jag är rädd om mina saker, men förstår verkligen inte hur hon lyckats hålla dem så fina och fräscha?!

Elise var mycket intresserad av de nya prylarna och intog genast ryggläge i babysittern när hon fick syn på den. Tillslut lyckades jag få henne att leka med Skrållan i de olika sakerna istället. Hon provsatt såklart även babyskyddet och gav sakerna klart godkänt!

image

image

Och så var det overallen till Militärbebisen också som jag tillslut hittade på Polarn och Pyret. Den är gjord av återvunna PET-flaskor eller spill från textilindustrin. Det är en kroppsformad omlottfilt i fleece, som en filt och overall i ett som passar perfekt till de allra minsta. Plagget finns bara i en storlek med luva och tryckknappar fram. Det är extra mjuka sömmar som inte skaver och den ska visst passa utmärkt i bilbarnstolen och som sovpåse.

Jag räknar med att detta är det enda ytterplagg jag behöver till Militärbebisen de första månaderna och i affären påstod dem att jag skulle kunna använda det i flera månader, typ mars-maj. Av allt att döma på saker jag köpt där förut så tror jag på dem. Och det är ju tur det, för den kostade 450 kr. Men fin och underbart mjuk var den!

FILT/OVERALL NYFÖDD

6 thoughts on “Till Militärbebisen

  1. Vi har en likadan bilstol, vi har haft den från Wera föddes och först nu börjar hon växa ur den. Tycker den är jättebra, aningen tung att bära men det kommer man väl inte undan med nån stol antar jag. Vi ska ju skaffa en ny nu men alla är så upprätta! Ska leta efter nån som lutar lite bakåt iaf!

  2. Vad söt overallen var. Nästan så man blir lite småsugen på en bebis igen =). Skönt att få fixat sådana ”måsten” i god tid.

  3. Vi har också införskaffat en sådan bilstol och den är toppen på alla sätt – känns riktigt stabil och säker, enkelt och smidigt att bara klicka i och ur bilen (särskilt när man har en liten till att packa in och ur) samt att den för vår del även går att sätta på vagnen.

  4. Hade samma modell till madicken – var mycket nöjd! Så smidig och inget bök att få i och ur armar och ben.
    Om du mot förmodan skulle behöva någon annan overall kan du höra av dig… Har lite olika stl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *