Övertrött bebis

Sitter just nu och sedan ett par timmar tillbaka med världens mest övertrötta Elise i famnen. Jag har matat, vaggat, sjungt godnattsånger, buffat, låtit henne skrika, ligga ensam, stå på mig, hänga över min axel, ligga på mage, på rygg, på sidan, upp och ned, in och ut… ALLT! Nästan.

Nu rävsover hon i mitt knä, på min ena arm. Hon håller sin lilla hand i kragen på min tröja. Varje gång jag nyser blir hon plötsligt klarvaken. Det är ganska ofta, för jag är väldigt allergisk just ikväll.

Känner på mig att natten kan bli lång…

5 thoughts on “Övertrött bebis

 1. Jobbigt! Hoppas du har fått sova lite i alla fall. Och så vara allergisk på det… Usch.

  Isak har också varit sådär orolig, efter 04, men nu händer det mer och mer sällan. Skönt! Så det är nog bara att stå ut… Allt blir bättre hela tiden, så är det i alla fall för oss!

  Vi märkte stor skillnad efter 3-4 dagar när vi började med Sempers magdroppar. Han slutade helt med att stöna och vrida sig som i magknip på natten. Så testa!

 2. Hej vännen!
  Skulle rekommendera att testa sempers magdroppar, de vände våra liv!! M skrek och var orolig och hade världens liv för sig från kl 1500 till kl 1000 nästa morgon varje dag i 5 veckor innan jag blev rekommenderad att testa dessa ”gulddroppar”. Och på ett dygn vände det. Plötsligt insåg man att M haft alltså ONT i 5 veckor!! Snacka om att man kände sig som den sämsta mamman EVER!!
  Det är inga konstiga droppar, bara naturliga bakterier som vissa bebisar har mindre av (och behöver alltså mer av) för att mage och tarm ska må bra och funka bra, så det är liksom ingen ”tillsatts” man ger. Och det är bara 5 droppar om dagen! Inte inför varje amning som med miniform. Miniform tar bara hand om bubblorna som blir till när de äter. Så det är inte farligt att testa, om nu inte det var det hon behövde. Men OM det är precis vad hon behöver så är det såååå onödigt att låta henne ha ont, samt onödigt för dig att vara vaken hela nätterna, när det finns hjälp att få. Finns på apoteket, oftast i nån kyl, fråga personalen bara.
  KRAMAR! och lycka till!

 3. Hej söta du.. då är vi två… I kväll är Ebba helt klar vaken trots att hon vart vaken mycket idag sovit i 3h i kväll, men efter kvällen matning så vägrar hon sova. Nu myser hon hos sin far dock med två klot till ögon.. Natten til idag var en dröm, med perfekt sovning och matning, men det är väl ett ögga blott. Jag ringer imon. Kramar från Ebba och mig till dig och Elise

 4. Åh, jag känner igen det där så himla väl. Heaven är likadan och oavsett vad jag gör så vägrar hon somna. Nu har det dock blivit bättre och jag vet inte om det beror på minifomet som hon får innan varje måltid som gör att hon får mindre gaser i magen. Kanonbra verkligen!
  Jag hoppas att Elise kommer över den perioden snart så att nätterna inte blir så långa och sömnlösa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *