BB-väskan packad

Nu har jag äntligen fått tummen ur och packat BB-väskan. Förra gången blev det en väldigt lång vistelse för oss på både förlossning och BB så jag säkrade upp den här gången genom att packa aningen mer än jag kanske behöver, men allt får rum i en väska. Det känns sjukt avlägset för mig att föda barn och få åka hem samma dag eller dagen efter, men – den som lever får se!

Innehållet i BB-väskan

Innehållet i BB-väskan

Jag har med mig, från vänster:

Till Militärbebisen: Filt (fin att ha till alla foton istället för Landstingets lakan), Gosekanin (som Elise delar med sig av), Stickad overall och mössa från Newbie, Overall att åka hem i från PoP, Fyra ombyten kläder.

Till Militärmamman: Nattbindor (man får på BB, men jag säkrar upp), Neccesär med hårborste, läppsyl (behövs för all lustgas), deo, våtservetter (jag älskar att torka av mig om händerna), Schampo och balsam (sist behövdes en halv flaska balsam för att reda ut förlossningsrufset), duschcreme, två långa linnen, en lång kofta utan knappar (att dra över istället för den hemska BB-rocken), sköna trosor, amnings-bh:ar, raggsockor, strumpor, Mer, Kexchoklad och Snickers (energi).

Övrigt som jag inte packat ännu: Mobil, laddare, headset, plånbok (jag har växlat till mynt för att kunna handla i automaten om det behövs), en aktuell tidning om jag har lust.

Militärtpappan får packa sin egen väska och den ska visst bestå av kläder, snus och min dator(!) (för att kunna anmäla till FK att han blivit pappa. Bland annat, antar jag).

Något uppenbart jag missat?

16 thoughts on “BB-väskan packad

 1. Jag käkade också Snickers när jag födde barn. Var livrädd att jag skulle spy och aldrig mer kunna äta det, men det gjorde jag ju inte.
  Mår du bättre nu?

 2. Låter som en bra packning! Ville bara tipsa om att man kan skicka ett sms till FK när bebisen kommit istället för att släpa med hela datorn… Supersmidigt!

 3. Tofflor/inneskor. Du vill inte traska runt på de golven i strumpor.

  Åh, så spännande att det är så nära nu! Det ska bli så roligt att få veta vem det är som kommer ut!

 4. Jag hade även med inneskor vilket var guldvärt och så även eget toapapper. Mannen retade mig men sjukhusets sandpapperspapper när man är nyförlöst är nog sådär kul. Men annars väldans bra!

  Ang RSviruset så tänker vi som med astrid även om hon kom i maj när det var varmare.. men vi åker inte till Ikea elr stora köpcentrum där det finns slutna luftsystem förrän han blir några månader äldre. Men han är redan hostig och snorig från astrids fskbasiller så jag träffar gärna folk hemma hos dem, här elr ute. Är de förkylda är det ingen större fara bara de inte är sjuka.
  Men ja det är svårt, känner en som blev inlagd strax efter jul med rs och då var han fyra mån. Men hmm ja isolera oss gör vi inte dock är jag nojjig över kräkasjukan nu.. jag dör om vi får den känner jag… *ta i trä* *ta i trä* *ta i trä*
  Hur tänker ni?

  • kan ju säga att det inte bara är smååå smååå småååå bebisar som kan bli svårt sjuka av rs, för att ”skrämma” upp dig lite så har jag ett livs levande skräckexempel.. våran minsting som snart blir 2, åkte på en rejäl sväng av rs-virus när han var 9mån, nästan 10mån.
   Han blev så galet dålig att vi var inlagda i 5 dygn, där han först blev inhalerad, sedan syrgasmask för att sedan få en cpap för att han inte hade orken att andas själv.. hög feber och helt avtrubbad var han.. orkade inte heller äta själv så han blev sondmatad.. hade dropp för att vätskas upp..
   Bland det värsta jag någonsin varit med om!!! :((
   Så man tror att man är säker bara man nått 6mån åldern, och fött båda barnen på våren … båda våra barn insjuknade, äldsta blev inte såå dålig, men han var rejält sjuk han med – båda två gick ner över 1kg vardera.. ://

   Men utefter vad jag har läst så är vissa år ”hårdare” med rs, och andra mildare så att säga…
   Finns ju många farliga sjukdomar och det är jobbigt om man ska akta sig för allting, hela tiden.
   Jag visste inte ens att man KUNDE bli sådär dålig av rs virus när man var så pass gammal som vår minsting var då..

   Så tydligen kan man aldrig vara säker på någonting, någonsin..
   Men skulle jag föda barn mitt i vintern så skulle jag helt klart vara livrädd för rsvirus 🙁 (och influensor!)

   /malin

 5. Kameran (om ni inte använder mobilen)! Vår kamera låg kvar i bb-väskan i bilen. Mobilkameran gjorde jobbet men lite trista bilder. Lycka till!

 6. Ja, toapapper skriver jag under på, i övrigt hade jag med mig massor (som E hann packa medan bilen värmde sig) men i slutändan bytte jag väl strumpor (hade ju nättrosorna eftersom de satt skönast) en gång och tog fram kameran. That’s it!
  Och swoosch tror jag det säger så är du från både förlossning och BB! Heja, heja!

 7. Hallå Kameran?!?! Gud så spännande Frida… Ringde dig i fredags. Var inget speciellt mer än kolla läget och snacka lite. Var ju så längesedan.
  Försöker kanske under rasten idag om du är ledig.
  Kramar

 8. Bra packat :)! Min väska var katastrof när B kom. Hade velat ha din ;)! Om det blir ngt mer barn här ska jag ha med mig så mycket mer till mig själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *