Ben, bål och balans i gymmet

image

Idag blev det ett pass för ben och bål med balansfokus. Ben är alltid tungt att köra tycker jag och kanske inte det passet jag gillar mest. Det ska det bli ändring på! Benpasset är från och med nu det passet som jag längtar efter mest på hela veckan!

Jag kör nya kombinationer varje pass och oftast byter jag ut de flesta övningarna på något sätt. Jag gillar att träna så och dessutom får kroppen ständigt nya utmaningar. Övningarna till dagens pass var härliga och samtidigt lite utmanande för balanssinnet så de kommer köras snart igen! Inspirerad av Lofsan, som så ofta annars blev passet följande:

Tre varv på varje block, 10 reps per övning. Tunga vikter. Vila endast mellan blocken.
Block 1:
Sumosquats med vikt i händerna
Växelvisa utfall bakåt med växling av vikt
Plankan med forförflyttning

Block 2:
Växelvisa utfall bakåt från stepbräda
Höftlyft med vikt
Fällkniven

Block 3:
Enbensmarklyft med vikt
Utfall bakåt med knälyft
Toes to bar (eller början till)

Benövningarna hittar ni i följande klipp HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *