Besök och bus

IElise väntar på bus

Elise väntar på bus

Bara för att det var Militärpappans morgon med Elise passade hon på att ta sovmorgon till halv åtta! Då gick vi upp hela familjen och jag bakade frallor för Frökenfarmor och Målarfarfar skulle komma på besök från Högsby. Tillsammans åt vi frukost och medan Målarfarfar och Militärpappan målade fönster, dörrar och lister i gästrummet tog Frökenfarmorn och jag en promenad med Elise och Vackraste hunden på 90 minuter i det vackra, men kalla vädret!

När vi kom hem lagade vi lasange (igen) och till kaffet tog vi en minisemla innan det var dags för dem att resa hemåt igen. Det var väldigt trevligt att ha dem här över dagen och Elise var på sitt bästa bushumör och stojade runt som en liten galning och talade om för Farmorn vilken lek det var som gällde. Det är inte jättelätt att förstå vad hon menar med allting, speciellt eftersom hon inte säger så många ord, utan mer visar. Men Militärpappan fick agera tolk och då funkade det utmärkt! Den roligaste leken idag var när Frökenfarmorn skulle köra över Elises fötter med trä-larven.

Åh, vad roligt när Farmor busar!

Åh, vad roligt när Farmor busar!

Tvätt pågår

Tvätt pågår

Kvällens läggning tog orimligt lång tid, över en timme och detta för att Elise snurrat till det lite med tiderna och helt enkelt var för busig för att sova när vi tyckte det var på tok för sent att vara uppe för en 1,5-åring. Hon sprang ur sängen och ut till oss fnissandes med händerna för munnen och visste att hon busade, lilla trollet! Efter otaliga tillbakaläggningar i sängen gav hon tillslut upp och somnade vid halv nio. Phu!

Elise får en av medicinerna innan läggdags. Hon ska andas fem andetag i denna mask med Airomir (luftrörsvidgande). När man tar bort masken märker man vilket djupt andetag hon tar, alltså ytandas hon mest i masken... Inte lätt det där!

Elise får en av medicinerna innan läggdags. Hon ska andas fem andetag i denna mask med Airomir (luftrörsvidgande). När man tar bort masken märker man vilket djupt andetag hon tar, alltså ytandas hon mest i masken... Inte lätt det där!

Under tiden jag sprang fram och tillbaka med busiga lilla Elise till sängen var Militärpappan gatan runt för att få hjälp med att starta vår bil, då vi visst glömt en lampa på i typ två dygn så batteriet laddats ur. Ingen av alla dem vi känner till på vår gata var hemma såklart… Och det känns sådär lagom osvenskt att plinga på hos okända människor en söndagkväll efter åtta och be dem köra sin bil till vår garageuppfart… Men, det var precis vad som fick ske ikväll!

Slutet gott, allting gott!

Elise på väg till micron för att tala om för oss att vällingen minsann är klar!

Elise på väg till micron för att tala om för oss att vällingen minsann är klar!

De söta strumporna har Tuffbästis stickat! Perfekta på kvällen då de håller de små fötterna varma och har halkskydd under till så hon kan springa runt obehindrat

De söta strumporna har Tuffbästis stickat! Perfekta på kvällen då de håller de små fötterna varma och har halkskydd under till så hon kan springa runt obehindrat.

6 thoughts on “Besök och bus

 1. Ohhh duktigt hon verkar sitta och anas in snuttan, samt så söt tossar. så mysigt me besök från Högsby, ger mig hemlängtan då du skriver det =D. Gött med frallor och lasagne, sugen jag vart, hehe.

  hopps att ni haft en bra dag, men det hör jag ju att n haft 😉
  kramar

 2. Så mysigt med besök!
  Jag kan tänka mig att Elise var lyrisk.
  Jag dog lite när jag såg dom fina tossorna tuffbästis gjort till Elise.
  Om hon säljer några någon gång är jag mer än intresserad.
  Kram till familjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *