Bryt ihop och kom igen, del ett: Bryt ihop

Fy fan vad jag hatar att min kropp är invaderad av någon annan!! Jag har ingen kontroll och kroppen lever sitt eget liv.

Vågens allt högre siffror flyger förbi i ett hejdundrande tempo allt medan jag tränar som fan och äter, enligt mig, helt okej kost. Vad fan liksom, klart jag blir förbannad, förundrad, förvånad, besviken, ledsen och uppgiven. Vad är problemet?!

Jag ser ut som en jävla flodhäst och hatar min kropp, hatar att klä på mig, hatar att se mig, hatar att vara mig!

Min näsa är igentäppt och jag blir fruktansvärt allergisk så fort jag slår upp ögonen på morgonen, det kliar, det kittlar, snoret rinner, ögonen klibbar igen och jag nyser konstant. Ibland kommer nysningarna oförberett och är kraftiga – då kissar jag ner mig, för jag hinner inte knipa.

Så, nu har jag brutit ihop tillräckligt för idag!

Over and out!

 

14 thoughts on “Bryt ihop och kom igen, del ett: Bryt ihop

 1. Antal kilon ska du nog inte bry dig om, de gör nog som de vill ändå. Jag har gått upp mycket i början av båda mina graviditeter fast jag i princip bara ätit grönsaker och frukt och så har det lugnat sig mot slutet. Kan du känna igen mönstret från förra graviditeten, att du gått upp snabbare i perioder?

  Det blir fint när det är klart men det är inte så kul att dras med graviditeten alltid.

  Hoppas det känns bättre snart och att du kan hitta en andra andning om hur kroppen ter sig.

 2. Ja du… Exakt detta hände under min första graviditet. Men du.. Se det så här. Du får desto roligare sen när du ser den STORA skillnaden efter du kämpat bort allt igen. Någon tröst??

  Försök att inte tänka ALLT för mycket på det. Jag vet att det är svårt.. Skickar en stor styrkekram

 3. Men du som ser så himla fräsch och snygg ut på de bilder jag sett på bloggen!

  Jag tror att de allra flesta gravida känner som du gör nu någon gång under graviditeten. Jag blev påmind nu om hur fruktansvärt ful jag kände mig i slutet av graviditeten… Du kan ju inte göra mer än att fortsätta röra på dig och äta bra, efter den lille kommit ut och du kommit igång med allt igen så är jag säker på att du kommer att bli den snyggaste tvåbarnsmorsan i södra Sverige! =) Du har en otrolig grundfysik (vad jag har förstått) och det kommer man långt på. Sluta väg dig och fokusera på att må bra och inte slita ut dig! Kram!

 4. Men fina, fina du. Jag tycker du ser fantastisk ut som gravid! Och i ärlighetens namn tror jag att det ÄR något fel på speglarna vi tittar i jämt. Jag funderar på att bara bojkotta dem, för jag känner mig också som en flodhäst – trots att jag VET att jag inte är det.
  Visst att jag inte är i toppform, men det kan jag knappast skylla på en graviditet.. 😉

 5. Åhh, jag förstår dig precis. Ibland behöver man bara få bryta ihop! Men utifrån, där jag står – så ser jag en otroligt vacker och stark kvinna, utan minsta överviktskilo. Det är bara mirakelkilon – för det är ett litet mirakel du bär på. (sen är allt det som följer inte så himla kul och Tena Lady är en bra vän i inkontinensens värld… )

 6. Haha. Vad roligt du skriver mitt i misären. Jag tycker, som alla andra, att du är jättefin och inte ett dugg tjock. Du har en jättefin mage. Känner dock igen mig i känslan att man inte alltid känner sig så vansinnigt het när man är gravid. Du får hålla ut!

 7. Ja, det är fan inte roligt att vara gravid!
  Själv spydde jag som en gris halva graviditeterna och mådde allmänt piss.
  Man får absolut klaga och bryta ihop! Man behöver inte vara glad och tacksam varenda sekund (Och att man ska vara det för att andra inte kan få barn köper jag inte riktigt, man måste få tycka synd om sig själv trots att andra har det värre!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *