Bryt ihop och kom igen, del två: Kom igen!

Så. Jag är tillbaka! Tusen tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer efter mitt ” ihopbryt”… Jag behöver bryta ihop ibland för att komma starkare ut på andra sidan. Just det vet jag inte om jag gjort just den här gången, men något gott förde mitt bryt säkert med sig, tänker jag. Hoppas jag.

Jag har vidtagit åtgärder, det behöver jag alltid göra för att ta mig ur något. Jag skriver listor, planerar, räknar, rensar ur och strukturerar upp och det gör att jag känner mig på spåret igen och redo att köra full fart framåt! Alla har vi våra sätt och för mig handlar det mycket om det jag nyss skrev, struktur och kontroll. Jag kan inte bara glömma och gå vidare, inte utan att ha rensat i alla fall en kökslåda eller bokhylla. Sånt blir jag lugn och glad av, kontrollmänniska som jag är. Någon som känner igen sig?

För att komma på fötter igen har jag sett till att ha en mysig helg med min fina lilla familj och träffat vackra vänner. Jag har även rensat ur mitt nattduksbord, fixat med källsorteringen, piffat almanackan med färger för att lättare få en överblick över veckan, planerat in den kommande veckans träning, handlat mat, gjort matsedel för veckan, rensat undan säsongsskor från hallen som inte längre används, tvättat och hängt tvätt och städat badrumsskåpen. Dessutom har jag konsulterat Lofsan, ni vet hon som är så grym på träning och kost och bett henne kolla igenom min kost och träning för att se vad jag gör för fel. Så nu skriver jag ner precis allt jag stoppar i mig så hon kan kolla på det sen. Så snällt!

För att hålla motivationen uppe så länge, jag tänker att jag får i alla fall registrera en veckas kost, så tänker jag såhär: Jag gör mitt absolut bästa och skärper till mig lite extra med både kost och träning. Jag kan faktiskt klara mig utan den där rutan mörk choklad vissa kvällar, det räcker med en kopp te, för att ta ett exempel. Jag kan gå en liten extra runda med hunden så vinner vi alla på det, så länge jag mår bra och allt känns okej. Är det nu så att min kropp ändå fortsätter att flyga upp i vikt, varje dag(!), så är det ingenting jag kan göra någonting åt.

Det bästa sättet att komma i form efter en graviditet är att träna under graviditeten och det gör jag. Jag förbereder min kropp att på absolut bästa sätt klara av att föda Militärbebisen och att komma i form efter. Och jissus, vilken form jag ska komma i som tvåbarnsmorsa! Om ni bara visste…

PS! Jag tävlar om en PT-timme med nyss nämnda Lofsan. Gör det du också! Gå in på hennes blogg så finns instruktioner där eller se till att GILLA Lofsan på Facebook!

14 thoughts on “Bryt ihop och kom igen, del två: Kom igen!

 1. Självklart måste man rensa sladdar, barnkläder, planera nåt inkluderandes listor med färger å symboler osv. Själv har jag återfunnit mig själv i helgen genom att göra om (byta ut) hela färgskalan i vardagsrummet… Dvs matta, gardiner, ljusstakar… Å för första gången på flera kvällar kan jag lugnt ligga i soffan å kolla på tv å vara nöjd med det!!!

 2. Fixa grejer = Välmående. Check på det 🙂

  Det kan ju vara så att du går upp i muskler också, eller hur? 🙂 Du är grymt duktig som orkar uthärda träning konstant. Jag älskar att träna också men jag får svackor som kan vara någon månad sen råtränar jag upp mig i grym shape och sen raserar jag det. Hopplös är jag! Fast inget händer med min kropp på utsidan, jag går upp/ner något kilo, lite fett kanske blir en muskel och tvärt om. Men jag önskar jag kunde vara lika konstant. Tyvärr kommer tider i mitt jobb med samtal och sånt som ställer till det (och givetvis tar jag det som en ursäkt att låta mig slappa). Men Frida, du ger dig själv (och barnet) den bästa förutsättningen för ett sunt liv både innan, under och efter en graviditet. Du är grym!

 3. Bra där – gör det som får DIG att må bra. Och Lovisa vet ju vad hon gör. Varje gång hon petar på mig har jag ont i en halv dag efteråt, men det vågar jag ju inte erkänna.. 😉 Jag och mina ömma icke-existerande muskler. Men nu är nog banne mig veckan kommen, efter dagens promenad inser jag att jag borde ta vara på den snälla gravidform jag har, så jag SKA ta mig ut på motionsrunda av något slag varje dag numera.

 4. Är himla imponerad av din träning. Det enda jag gör är att vara ute och knata med hunden ….men då drar jag vagn också ;P (försöker intala mig själv att det är träning). 😀

  Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att anstränga kroppen mer än vad jag redan gör genom att dra vagn, bära Junie upp för trappor mm. Eftersom jag redan blev gravid när Junie var 6 månaders så känns det som om kroppen inte riktigt hunnit med.

  Allt känns tyngre den här gången, nerver i kläm, hemska åderbråck (på konstiga ställen), sammandragningar varje dag, ont i ryggen…you name it.
  Jag kan knappt gå upp för trappor utan att känna att jag håller på att svimma.

  Vissa dagar är bättre än andra men att träna uppå det här verkar svårt. Jag mår liksom bäst när jag gör så lite som möjligt, Då har jag minst ont.

  Är det kanske träning jag behöver?

  • Jag har också ondare den här graviditeten och då har jag ändå tränat upp min kropp ordentligt med mer muskler än innan alla graviditeter. Jag är övertygad om att träning underlättar och hjälper till att jag mår bra. Och så får jag massa energi!! Fast det ska ju inte göra ont att träna heller. Kanske finns det vissa övningar du kan göra? Gummibandsträning, varianter av plankan eller ett simpass då och då? Skonsam och bra träning.
   Det viktiga är att lyssna på kroppen och så länge man gör det tycker jag att man inte ska vara rädd gör att experimentera!

 5. åh jag önskar att jag också var en listperson, jag älskar att göra dem men följer aldrig dem sen och om jag behöver komma ihåg något så får jag skriva det på handen. är helt värdelös på allt sånt…
  men att bryta ihop tror jag bara är bra om man tar sig ur det som du gjort och kommer starkare ut. själv önskar jag att jag gillade att träna, men ja det gör jag inte.
  jag cyklar vart jag än ska och jag försöker gå promenader om jag ska hem tex istället för att ta bussen. sedan rör jag mig mycket i mitt arbete dock inte på något sätt som ger träning.. men men idag har jag cyklat lite mer än en mil så det borde ju väga upp alla kilo med godis jag åt i helgen. mmm lite mer självdiciplin eftersökes haha
  så ja, keep up the goodwork och stirra inte bara på att vågen pekar upp utan se hur kroppen mår och känn efter hur stark den är. för huvudsaken är att du mår bra inte vad vågen visar (ja det lät sjukt präktigt och jag väger mig själv heeela tiden för jag vill inte gå upp 30kg som med astrid men ja… det är inte riktigt bra)
  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *