Chokladtryffel utan socker

image

Häromdagen behövde jag något gott chokladigt. Jag tar mig då och då en bit 90% :ig choklad men kan ibland sakna smak på chokladen. Tryffel är ju förbannat gott så jag svängde ihop två sorter lite snabbt!

Man kan smaksätta med vad man vill, jag valde lakrits och mint. Nästa gång blir det kardemumma!

Några bollar, typ tio:
100 gram choklad 90%
1 dl grädde
Några droppar pepparminteolja eller lite lakritspulver eller kardemumma t.ex.
Lägg allt i en gryta och rör tills det smält. Häll i smaksättning och rör om ordentligt. Låt stå till smeten stelnat eller ställ in i kylen en stund om du har bråttom (som jag alltid har). Rulla till bollar i önskad storlek och rulla dem i kakao. Ställ i kylen. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *